sex hikaye

Indul a Tolnay-emlékév

Az Urániában a Dérynét vetítik

2014. január 23. - filmhu
Indul a Tolnay-emlékév

Január 23-án veszi kezdetét a Tolnay Klári Emlékév: az Uránia ebből az alkalomból levetíti a Dérynét, melyért a színésznő 1951-ben megkapta első Kossuth-díját.

 A Déryné című film díszvetítésével ma indul útjára a Tolnay Klári Emlékév; a színésznő születésének 100. évfordulója alkalmából megszervezett programsorozat nyitóeseményét az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartják.

deryne600

"Tolnay Klári a 20. század Dérynéjének is tekinthető, kimagasló színpadi színésznőnek egy olyan hőskorban, mint a magyar vándorszínészet hőskora is volt, ráadásul ezért a filmért kapta 1951-ben az első Kossuth-díját" - olvasható a rendezvénynek helyet adó Uránia honlapján.

Tolnay Klári alakját az emlékév során több mint ötven, fővárosi, vidéki és határon túli rendezvénnyel, kiállításokkal, filmvetítésekkel, beszélgetésekkel, színházi produkciókkal idézik meg. Az események közül kiemelkedik a kétszeres Kossuth-díjas színművész születésnapján, július 17-én rendezendő centenáriumi gálaműsor és az őszi színháztörténeti konferencia.

Bővebb információ ITT olvasható!






nka emblema 2012