sex hikaye

Indul a Víkend

Októberben már Erdélyben forog Mátyássy Áron pszichothrillere

2013. október 11. - filmhu
Indul a Víkend

Gryllus Dorka, Simon Kornél, Lengyel Tamás és Árpa Attila játssza a főbb szerepeket Mátyássy Áron Víkend című filmjében, amelynek forgatása a napokban indul el.



Október 24-én Erdélyben kezdődik Mátyássy Áron pszichothrillerének forgatása. A Gál Péter, Tóth Csaba és Mátyássy Áron közös forgatókönyvéből készülő film egy tragikusra forduló hétvégi vadászat története. Az erdélyi vadászkaland főszereplői harmincas éveikben járó budapesti sikeremberek, a történet az üzleti világ titkos játszmáinak szövevényes világában játszódik, a hazugságok egyre mélyebbre húzó örvényét mutatja meg.

Gryllus Dorka és Simon Kornél egy sikeres ügyvéd házaspárt alakít a filmben, Lengyel Tamás az ügyvédnő ügyfelét, egy menő építési vállalkozót, aki az Árpa Attila által játszott karakterrel végezteti a piszkos munkát.

vikend kenczlerplakat
Kenczler Márton plakátterve


A produkció három éve egyszer már elakadt, a gyártási támogatást az MMKA akkor befagyasztotta. A Magyar Nemzeti Filmalap Döntőbizottsága idén szeptemberben jelentette be, hogy 280 millió forinttal támogatja a Víkendet, amelyet a tervek szerint 2014 őszén mutatnak be.

Mátyássy Áron (1978) Utolsó idők című játékfilmes debütálásával, amely egyben rendezői vizsgafilmje volt, elnyerte a Magyar Filmszemle fődíját 2009-ben, az alkotást később számos nemzetközi filmfesztivál műsorra tűzte világszerte. A Magyar Televízió Átok című (olvasd el a rendezővel készült interjúnkat) rendhagyó és nagy sikerű tévésorozata mellett a Berosált a rezesbanda című ifjúsági tévéfilmet is jegyzi.

A 450 millió forintos összköltségvetésű Víkend producere Csortos Szabó Sándor és Pusztai Ferenc. A film operatőre Győri Márk (Átok, Varga Katalin balladája, A hetedik kör, Boldog új élet), vágója Gothár Márton lesz.






nka emblema 2012