sex hikaye

Ingyen letölthető a Vakondok második része

Megkezdődött a dokfilm fesztiváloztatása is

2012. január 24. - filmhu
Ingyen letölthető a Vakondok második része

A Vakondok 2 – Demoscene – Az Algoritmusok Művészete című dokumentumfilm január 13-ától ingyenesen letölthető a film honlapjáról, és megtekinthető Youtube-on is.

 

A megjelenést követő első héten több mint háromezren töltötték le, vagy nézték meg online a filmet. Ezzel egy időben, a mindössze 150.000 Ft-ból készült dokumentumfilm nemzetközi vetítései is megkezdődtek. A film január 14-én debütált Tokióban, és a következő hónapokban többek között Ausztráliában, Brazíliában, az Egyesült Államokban, Kanadában és Európa szerte, összesen több mint 20 városban kerül bemutatásra. A film a PC World számítógépes magazin februári számának DVD mellékletén is megjelenik, ami egy linket is tartalmazni fog egy, a filmből kimaradt jelenethez.

A Vakondok 2 a demoscene nevű számítógépes szubkultúráról szól, és egy olyan világot mutat be, ami közel 30 éve létezik, és alkot, mégsem tud róla szinte senki semmit.

Az 1980-as évek elején valami örökre megváltozott a világban. A számítástechnika, főleg a sokak számára elérhető áron megjelent Commodore 64 számítógépeknek köszönhetően, betört a háztartásokba, tömegek számára nyitva meg ezzel a lehetőséget digitális alkotások létrehozására.

 


Itt online nézheted meg a filmet!


De nem csak a már meglévő alkotófolyamatokat ültetették át a számítógépek kezelőfelületeire, hanem teljesen új, mindezidáig kivitelezhetetlen művészeti formák is megjelentek. A számítógépek lehetőséget teremtettek ugyanis arra, hogy az alkotó, fizikai beavatkozás nélkül, csupán a matematika nyelvén kommunikálva, programkódokat írva hozhasson létre képi és hanghatásokat, és kombinálja ezeket a legkülönfélébb audiovizuális hatások elérése érdekében.

Ilyen technika alkalmazásával, vagyis számítógépre írt programokként születettek meg a demok, és velük együtt a demoscene nevű szubkultúra. A Vakondok most egy olyan közösséget mutat be, ahol a legmodernebb technika mellett néha kifejezetten a számítástechnika hőskorából származó megoldásokból próbálják meg kihozni a legjobbat.

A film a http://vakondok.com/vakondok-2-demoscene/ címről tölthető le.






nka emblema 2012