sex hikaye

Ismét lesz Kamera Hungária

Két év után újra Veszprémben

2010. augusztus 24. - filmhu
Ismét lesz Kamera Hungária

Két év után ismét megrendezik a szakma által méltó elismerésnek örvendő kulturális találkozót. A kilencedik Kamera Hungária szeptember 24-25. között a Veszprém Arénában kerül megrendezésre. A rangos műsorfesztivál a televíziós szakma legjelentősebb hazai seregszemléje.

 

Egy elmaradt évad után az idei évben újra találkozhatnak a televíziós szakma hazai és határon túli alkotói, televíziós társaságai és produceri irodái, a Kamera Hungária alkalmából. A nevezési időszak augusztus 19-én lezárult, ez alakalommal 13+1 versenykategóriában versenyeznek az alkotások. A rendezvénynek a hagyomány újraélesztéseként a televíziós fesztiválok őshazája, Veszprém ad otthont. A szemle az alkotók és műveik nemes versengése, az értékelés függetlenül attól, hogy a mű hol, milyen adón került adásba és, hogy a műsorkészítő stáb milyen anyagi vagy technikai háttérrel rendelkezett, kizárólag a végeredmény, az alkotás számít.

A meghirdetett kategóriák garanciát jelentenek egy igazán változatos és színvonalas műsorra, hiszen nevezhettek szórakoztató műsorokkal, dokumentumfilmekkel, életrajzi- vagy portréfilmekkel, tudományos és ismeretterjesztő műsorokkal, színes, tényfeltáró és oknyomozó riportokkal, interjúkkal és stúdióbeszélgetésekkel, dramatikus művekkel, on-air promóciókkal, műsorarculattal, online audiovizuális tartalmakkal, sőt idén olyan alkotásokkal is, melyekhez az offline tartalom mellett
online megjelenés is társul kiegészítésként.

A Fesztiválirodához beérkezett 284 pályamű közül a szakma által elismert 39 főből álló zsűri szeptember 7-én hirdetik ki a döntőbe jutott alkotásokat. A díjnyertes művekért járó elismeréseket a díjkiosztó ünnepség során, 2010. szeptember 25-én a veszprémi Sportarénában adják át a szakma és a nagyközönség nyilvánossága előtt. A versenyzsűri kategóriánként egy-egy produkciónak ítél kategóriadíjat, ugyanakkor egy kiemelkedő egyéni teljesítményt alkotói díjjal jutalmaz. A közönség szavazatai alapján pedig a legnépszerűbb televíziós személyiség és produkció közönségdíjas elismerésben részesül.

A fesztivál, amelynek fővédnöke és társszervezője az Országos Rádió és Televízió Testület jogutódja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, alkalmat ad az elmúlt időszak értékelésére, szakmai és baráti találkozókra, valamint fórumokra is. A szemle ugyanakkor közös ünnepe a közönségnek és az alkotóknak, hiszen számtalan közönségtalálkozó, „megelevenedett” televíziós műsorok is szerepelnek a programban.






nka emblema 2012