sex hikaye

Jancsó Miklósra emlékeznek Wiesbadenben

Itt mutatják be Kerékgyártó Yvonne első játékfilmjét is

2014. április 9. - filmhu
Jancsó Miklósra emlékeznek Wiesbadenben

A Wiesbadenben ma kezdődő goEast filmfesztivál a Csend és kiáltás című film vetítésével emlékezik Jancsó Miklósra. A közép-európai film rangos fórumán lesz elsőízben látható Kerékgyártó Yvonne Free entry címmel készült első játékfilmje.

Ma kezdődik és április közepéig tart a Közép- és Kelet Európa filmművészetének szentelt wiesbadeni goEast filmfesztivál. A Német Filmintézet (DIF) által szervezett rangos fórum a nemrég elhunyt Jancsó Miklósra emlékezik és műsorra tűzi a világhírű magyar rendező 1968-ban készült Csend és kiáltás című alkotását. A pécsi játékfilmszemle rendezői díjával és a Magyar Filmkritikusok Szövetsége nagydíjával is kitüntetett film főszerepeiben Kozák András, Drahota Andrea, Latinovits Zoltán és Törőcsik Mari látható.

A wiesbadeni filmfesztivál versenyprogramját egy új magyar film világpremierje is gazdagítja, a goEast-en lesz először látható Kerékgyártó Yvonne rendező-forgatókönyvíró Free Entry című első játékfilmje. A Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült 70 perces alkotás két fiatal lány története, akik titokban és pénz nélkül szöknek be a Sziget Fesztiválra. Feltűnő párosuk felkelti a fiúk figyelmét is, ami lassan egy versenyt alakít ki kettejük között és kiderül, hogy az életben nincs minden teljesen ingyen… A Pusztai Luca és Barta Ágnes főszereplésével forgatott film producere Kastner Judit, gyártója a DDK Produkció.

A goEast filmfesztivál versenyprogramjában indul Hajdú Eszter Ítélet Magyarországon című magyar-német koprodukcióban készült dokumentumfilmje is. A romák ellen elkövetett gyilkosságok bírósági tárgyalásait feldolgozó alkotás márciusban elnyerte a prágai One World emberi jogi nemzetközi filmfesztivál fődíját.

Az idén 14. alkalommal megrendezett wiesbadeni goEast nemzetközi zsűrijében, amelynek elnöke Jan Harlan német filmproducer, Forgács Iván filmtörténész is részt vesz.






nka emblema 2012