sex hikaye

Játék: Nyerj jegyet a Jeanne D'Arc szenvedése című némafilmre!

Nyerj koncertjegyet!

2013. november 7. - filmhu
Játék: Nyerj jegyet a Jeanne D'Arc szenvedése című némafilmre!

Nyerj páros belépőt november 17-én estére, Carl Theodor Dreyer Jeanne D'Arc szenvedése című világhírű némafilm klasszikusának vetítésére, amelyet az Óbudai Danubia Zenekar kísér!

 

Különleges hangversenyre kerül sor a Nemzeti Színház és az Óbudai Danubia Zenekar közös sorozatának ez évadi második alkalmával. Carl Theodor Dreyer Jeanne D"arc szenvedése (La Passion de Jeanne d'Arc) című világhírű némafilm klasszikusához már több zeneszerző tollából született filmzene. A rendhagyó FILMKONCERT keretében ezúttal Tõnu Kõrvits, fiatal észt zeneszerző kísérőzenéjét adjuk elő élőben a mozivetítés alatt.

Az irodalomban is szép pályát befutott témának több filmfeldolgozása van. A mindmáig legjelentősebb dán rendezőnek tartott Dreyer nagyrészt premier plánokból álló művét azonban már 1958-ban Brüsszelben klasszikussá avatták a kritikusok: 78 szavazattal a "minden idők 12 legjobb filmje" között a negyedik helyre került. A forgatókönyv az utolsó nap drámai fordulatokban bővelkedő eseményeit idézi, hiteles vallomások alapján. Az eretnekként máglyahalálra ítélt törékeny lány élethalálharca a görög tragédiák szigorú egyszerűségével jelenik meg a páratlanul szuggesztív képkompozíciókon.

Időpont: 2013. november 17., 19:00
Helyszín: Nemzeti Színház


A kérdések:

Hol született a film rendezője, Carl Theodor Dreyer?
A: Stockholm
B: Koppenhága
C: Berlin

Milyen néven jegyzi a pályája során több művésznevet is használt főszereplőnő a filmbeli alakítását?
1: Renée Falconetti
2: Maria Falconetti
3: Melle Falconetti


A helyes válaszokat tartalmazó leveleket a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címre várjuk november 14-én éjfélig. A nyerteseket 2013. november 15-én értesítjük.






nka emblema 2012