sex hikaye

Jön a 40. Karlovy Vary

Versenyben a Temetetlen halott

2005. április 28. - filmhu
Jön a 40. Karlovy Vary
A fesztivál teljes programja még messze nem állt össze, de már biztosra lehet venni, hogy a filmvilág legérdekesebb személyiségeivel ünnepelhet a jubiláló rendezvény, írja a Cineuropa. Közép-Európa legnagyobb filmes fesztiválja idén immár 40. alkalommal, és ehhez méltó köntösben indul útjára július 1. és 9. között. A versenyprogramban indul Mészáros Márta Temetetlen halott című filmje is. 
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Az én Nikiforom plakátja
"Mindent megteszünk, hogy az évforduló valódi jubileum legyen", nyilatkozta Jiri Bartoska fesztiváligazgató. A program összeállításáért felelős Eva Zaoralova 3 versenyfilmet említett, alátámasztva az esemény jelentőségét. A Nap városa Martin Sulik (A kertben) rendezésében, cseh és szlovák koprodukcióban kerül a közönség elé. A lengyel Krzysztof Krauze Az én Nikiforom című filmje a lengyel Nikifor Krynick festőművész életének utolsó 8 évét dolgozza fel. A hivatalos programban szerepel Mészáros Márta Szlovákiában már moziforgalmazásba került Temetetlen halott című munkája is Nagy Imre életéről.

Karlovy Varyban közel 200, a világ minden tájáról érkező új filmet vetítenek majd, legtöbbjüket most először láthatja a nemzetközi közönség.

Az illusztris vendégek közül Robert Redford és a norvég színésznő Liv Ullmann neve jelenti a legnagyobb szenzációt. Megkettőjüket kitünetetik a Kristály Glóbusz nevű díjjal, melyet kiváló filmművészi munkájukért vehetnek át. A hivatalos versenyprogram zsűrijének elnöke a brit rendező-producer, Michael Radford lesz, míg az amerikai Alexander Payne az Függetlenek szekciójában tölt be hasonló pozíciót. A fesztivál zárófilmje pedig Robert Rodriguez és Frank Miller új filmje, a Sin City lesz.



Címkék

hír



nka emblema 2012