sex hikaye

Jönnek a németek

Tematikus vetítést rendez a Tabán Kinotéka

2014. május 13. - filmhu

Könyvtolvaj, Műkincsvadászok, Német doktor - csak néhány azon filmek közül, melyeket május 22-28-a között bemutat a Tabán. A Jönnek a németek című programsorozat a második világháborúra fókuszál.

 

 Tematikus sorozatot tart május 22-28. között a Tabán Kinotéka, Jönnek a németek címmel. A sorozatba olyan filmeket válogattak be, amelyek a második világháború eseményeit dolgozzák fel.

Látható lesz többek között Ausztrália és Argentína egy-egy korábban Oscar-díjra nevezett filmje, a Lore, illetve a Német doktor. A nézők egy tízéves kisfiú szemszögéből ismerhetik meg a háború borzalmait a Fuss, fiú! című drámában, és gyermek főhősért izgulhatnak a Könyvtolvajban is. Ez utóbbi főszereplője Geoffrey Rush.

Az Eichmann-perre fókuszál Margarethe von Trotta filmje, a Hannah Arendt, míg Tommy Lee Jones Japánban keresi a felelősöket A háború császárában. Mindezek mellett valószínűleg utoljára látható moziban 35 mm-es kópiáról a Ködben című orosz háborús dráma.

A komoly témák között felüdülést ígér George Clooney rendezése, a Műkincsvadászok, amelyben rajta kívül látható még Matt Damon, Cate Blanchett, Jean Dujardin, Bill Murray és John Goodman is.






nka emblema 2012