sex hikaye

Kassai díj a 180/100-nak

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint kisfilmje

2013. július 4. - filmhu
Kassai díj a 180/100-nak

A három fődíj egyikét nyerte el egy kassai televíziós fesztiválon Lőrincz Nándor és Nagy Bálint 180/100 című rövidfilmje. Négy magyar rövidfilmet mutattak be az elmúlt héten Kassán, a 19. alkalommal megrendezett Arany Koldus Helyi Televíziók Nemzetközi Fesztiválján, a Fiatal szerzők kategóriájában - tájékoztatta Czimbalmosné Molnár Éva, Magyarország kassai főkonzulja hétfőn az MTI-t.

 

A helyi televíziók fesztiválja a maga nemében európai viszonylatban is egyedülálló nemzetközi fesztiválnak számít, amely Szlovákia egyik legjelentősebb médiarendezvénye - mondta a főkonzul.

Közlése szerint a főkonzulátus közreműködésével Budapest XV. kerületi önkormányzata és a kerület Csokonai Művelődési Központja közös gyártásában készült négy kisfilmet (Nagyanyám köldöke, 180/100, Legenda, Kanapé) mutattak be a fesztivál versenyprogramjában, a Fiatal szerzők kategóriájában.

Lőrincz Nándor és Nagy Bálint filmje a forgatókönyvért, valamint az emberi érzelmek feltárásának szemléltetéséért kapta a fődíjat, amelyet a díjazottak nevében Czimbalmosné Molnár Éva vett át a kassai városházán a szlovák kulturális minisztérium képviselőjétől.



Részlet a filmből

A fesztivál szerteágazó programjába - panelbeszélgetés, filmverseny, Kassa Eszenciája című kísérőrendezvény - a kassai magyar főkonzulátusa első alkalommal kapcsolódott be.

Az Arany Koldus fesztivált 1995-től minden évben, június elején rendezik meg a kelet-szlovákiai városban, idén az öt napon át tartó programsorozat szervesen kapcsolódott a Kassa - Európa Kulturális Fővárosa rendezvényeihez.






nka emblema 2012