sex hikaye

Katapult-karácsony: Apacsok a tévében, filmek a KINO-ban

Török ügynökfilmje végre a tévében

2010. december 13. - filmhu
Katapult-karácsony: Apacsok a tévében, filmek a KINO-ban

Két karácsonyi meglepetéssel is szolgál a Katapult Film: az Angelusz Iván vezette műhely filmjeit december 17-én vetíti a KINO mozi, december 19-én, vasárnap pedig levetíti az Apacsok című Török Ferenc-ügynökfilmet a TV2.

Katapult karácsony lesz december 17-én a KINO moziban: levetítenek számos, a műhely keretében készült kisjátékfilmet, Esztergályos Krisztina Locarnóban díjazott Variációk című munkája mellett a Cannes-ban bemutatkozott 411-Z-t (r: Erdélyi Dániel), valamint Török Ferenc és Igor Lazin közös animációját, az Egy nap szabadság-ot is. Kapronczai Erika Centauri novellából készült Kút a Nap alatt című adaptációját és Reisz Gábor Valakinek a valamije című filmjét is vetítik majd.


Részlet a Variációkból

A részletes program:

16h-18h-ig Saulius Drunga - Anarchy in Zirmunai litván-magyar film (angol felirattal)
16h-18h-ig Groó Diana - Vespa
18h-20h-ig Kisjátékfilmes program
Török Ferenc, Igor Lazin - Egy nap szabadság
Kapronczai Erika - Kút a Nap alatt
Esztergályos Krisztina - Variációk
Erdélyi Dániel - 411-Z
Richter Nóra - Óra
Groó Diana - Eldorádó
Reisz Gábor - Valakinek a valamije

- beszélgetés a rendezőkkel.

20h-22h-ig
Erdélyi Dániel - Magasfeszültség kisjátékfilm
Török Ferenc - Apacsok nagyjátékfilm

- beszélgetés az alkotókkal.

22h-24h-ig Marian Crisan - Morgen román-magyar-francia film (angol felirattal)

Az esemény a Facebook-on.

apacsok_500_1

Török Ferenc ügynökfilmjét vasárnap a TV2 is műsorára tűzi: december 19-én 23 óra 10 perckor kezdődik majd az Apacsok. A Bereményi Géza és Kovács Kriszta darabjából készült tévéfilmet nagy sikerrel vetítettük a Kortárs Magyarok című sorozatban. "Török filmje - ami legalább ugyanannyira az íróké, Kovács Krisztéé és Bereményi Gézáé - tettértékű a magyar filmben, sok szempontból párhuzamba állítható Esterházy Péter Javított kiadás című művével: egy szembenézés, egy leszámolás története. Egy apa, egy nagyapa, egy mítosz - és a fájdalmas valóság. Egy filmrendező a hatvanas évek indiánjairól írt forgatókönyvét készül elfogadtatni a kuratóriummal: ám hamarosan számára is kiderül, hogy mindeddig cukormázas-gyermeteg, de leginkább: hamis mítoszban élt. Nagyapja nem az apacs törzs tiszteletben álló varázslója, hanem egy szomorú szemű, kegyetlen alkukat kötő kisember volt, akinek árulásáért a legjobb barátja az életével fizetett, és amit a családja oly nagyon szeretne elfelejteni és ezáltal meg nem történtté tenni." - írtuk gyorskritikánkban.

Részlet a filmből:






nka emblema 2012