sex hikaye

Kenguruval folytatódik a Hetvenkedő

Hét tonna dollár, Ereszd el a szakállamat!, Kenguru

2013. április 8. - filmhu
Kenguruval folytatódik a Hetvenkedő

Az Odeon 2013-ban Hetvenkedő címmel hetven filmből álló magyar filmtörténeti vetítéssorozatot indított, ahol a közönség az elmúlt hetven év legkedveltebb alkotásait tekintheti meg.

 

A hetente háromszor jelentkező maratoni rendezvénysorozat 1942-től 2012-ig kronológiában haladva minden alkalommal a soron következő év legnézettebb játékfilmjét tűzi műsorra.

A vetítéseket hetente egyszer beszélgetések követik, ahol a nézők szakértők segítségével nyerhetnek betekintést az adott héten bemutatott filmtörténeti időszakba. Ezúttal azonban nem a filmkánoné a főszerep, hanem a közönségé, hiszen a programot nem a kritikai, filmtörténészi esztétikai szemlélet, hanem a közönségízlés alapján állították össze.


A kilencedik hét programja:

2013. április 8., 16:30
- Hét tonna dollár (1974, r.: Hintsch György)
Luciano, az éhenkórász vándorcirkusz vörös kis bohóca a bondorosi csárdában a biliárdozókat és a vonzó pincérnőt bámulva álmodozni kezd. Megjósolja, ki mennyit fog nyerni. Számmisztikai egyenlete minden szerencsejátékra alkalmazható. Ezt a képességét Margit vőlegénye, Szánthódi és a titokzatos Zima elvtárs önzetlenül, hazafias célból akarják kamatoztatni: ki kell fosztani a kapitalizmust a haza javára. Négyesben járják be a világot: robbantják a monte-carlói kaszinót, megkopasztják az angol bukmékereket, Bondoros világvárossá lesz.

hetvenkedo het tonna dollar 500



2013. április 10., 16:00
- Ereszd el a szakállamat! (1975, r.: Bacsó Péter)
Az Elhajlásvizsgáló Hivatal fiatal mérnöke a vonatok kanyarban történő elhajlásának kompenzálásán dolgozik, főnökei azonban folytonosan akadályozzák találmánya megvalósításában. A helyzet akkor fordul igazán komolyra, amikor a mérnök egy szerelmes éjszaka után elhatározza, hogy szakállt növeszt.



2013. április 12., 16:00
- Kenguru (1976, r.: Zsombolyai János)
Varjú fiatal srác, Kőbányán lakik és egy Zsozsó nevű lánnyal jár. Kamionos. A paksi atomerőmű építkezéséhez szállít anyagot, amikor beszáll hozzá egy stopos lány. Igazi bombázó, és nem Paksra akar menni, hanem Boglárra. Balatoni kaland vagy a kötelesség és az otthoni lány? Egy súlyos kérdés a hetvenes évekből.



A vetítés után beszélhetés Schreiber András filmkritikussal.

Bővebb információ ITT és a filmtortenet.hu oldalon.






nka emblema 2012