sex hikaye

Kenyeres játékfilmterve Cannes-ban

2011. március 11. - filmhu
Kenyeres Bálint Hier (Tegnap) című játékfilmtervét meghívták a 64. cannes-i filmfesztivál hivatalos programjaként megrendezendő Atelier elnevezésű rangos filmterv-fejlesztő szakmai fórum szervezői - adta hírül a Filmunió.

15 országból 15 filmtervet, köztük az Európa Filmdíjas Kenyeres Bálint (Zárás, Before Dawn, A repülés története) első játékfilmjének tervét hívtak meg a cannes-i filmfesztiválhoz kapcsolódó Atelier szervezői. A cannes-i filmfesztivál hivatalos programjaként május 13-20. között megrendezendő rangos filmterv-fejlesztő fórumot 2005-ben alapították azzal a céllal, hogy a művészi minőségük és eredetiségük által kiemelkedő filmtervek létrehozását előmozdítsák.

Kenyeres Bálint első  játékfilmje, a Hier (Tegnap) a tervek szerint európai koprodukcióban készül. A Cameofilm gyártásában, Csáky Attila producer vezetésével készülő film a közlemúltban elnyerte el a francia CNC (Centre national de la cinématographie) támogatását. A Hier című játékfilm előkészítéséban az Eyes Wide Open és Lemon Tree című nagysikerű filmeket is jegyző hamburgi Riva Filmproduktion vesz részt német részről. A film további koproducere a párizsi székhelyű Les Films de L'Après-Midi, mely többek között a világhírű Manoel de Oliveira filmjeinek francia koproducere volt.

Kenyeres Bálint ismerősként tér vissza májusban Cannes-ba, hiszen az Európa Filmdíjas Before Dawn című rövidfilmjét a cannes-i versenyben láthatta először a nemzetközi közönség, majd A repülés története című következő alkotása a cannes-i Rendezők Kéthete (Quinzaine des réalisateurs) programjában mutatkozott be 2009-ben.

kenyerestegnap_500
Hangulatfotó a Tegnap-hoz

Mint azt korábban Kenyeres Bálint a filmhunak elmondta: "Az öntörvényű történet egy észak-afrikai országban  játszódik. A történet egy nyomozásba ágyazott belső utazás: egy férfi húsz év után kénytelen visszatérni élete korábbi helyszínére, ahol szerelmi trauma érte. Az építési vállalkozónak eredetileg egy építkezés bonyodalmai között kéne rendet tennie, ám úgy alakul,  hogy újra kell élnie a traumát."


nka emblema 2012