sex hikaye

Készül a Salamon király legendája

Nagyszabású animációs film

2014. június 18. - filmhu
Készül a Salamon király legendája

A Magyar Nemzeti Filmalap döntőbizottsága 200 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Salamon király legendáját feldolgozó egészestés animációs filmnek.

 

Temple Réka producer vezetésével a Cinemon Studio részvételével a József Attila-díjas Böszörményi Gyula forgatókönyvíró (Gergő-sorozat, Zsófi-sorozat) közreműködésével készül a közel 800 millió forint összköltségvetésű családi rajzfilm.

A Salamon király legendája rendezője a belga származású Albert Hanan Kaminski, aki több népszerű animációs filmet, köztük a Babar: Az elefántok királya és a Pettson és Findusz-t is jegyzi.

A nemzetközi koprodukcióban készülő családi film Salamon kamaszfiúból felnőtt férfivá válásának kalandos történetét kelti életre, és bemutatja a Mediterrán térségben élő kultúrák sokszínűségét, Ázsia, Afrika és Európa közös örökségét, a három nagy monoteista vallás bölcsőjét egyaránt.

A film alkotóinak célja, hogy jövőképet nyújtsanak az ifjúságnak és felhívják figyelmüket a kultúrák közötti párbeszéd, az elfogadás és az együttműködés nélkülözhetetlenségére.

A várhatóan 2016 gyereknapjára mozikba kerülő film a hagyományos rajzanimáció alapjait használja fel a legmodernebb digitális technika segítségével. A Salamon király legendája a magyar Cinemon Studio és az izraeli Eden Productions koprodukciójában készül.

Temple Réka számos animáció elkészítésében vett részt, amelyek között egyaránt szerepelnek nemzetközi koprodukcióban gyártott egészestés filmek (Babar: Az elefántok királya; Pettson és Findusz; Áron és a csodák könyve; A napkirálynő), sorozatok (Lolamesék, Felix; Görcs ikrek; The Wumblers) és rövid-, valamint reklámfilmek, továbbá hazai írók, költők műveiből (Berg Judit, Weöres Sándor; D. Tóth Kriszta, József Attila; Petőfi Sándor), magyar előadóművészek közreműködésével (Gryllus Vilmos; Halász Judit) készített animációs mesefilmek.

 Címkék

szakma , animáció , filmalapnka emblema 2012