sex hikaye

Készül az első ukrán thriller

Szláv bálvány, amerikai minta

2006. január 5. - filmhu
Készül az első ukrán thriller
Ukrajna nem a thriller műfajáról híres, ez azonban nem risztotta vissza a tapasztalt klip-rendező párost, Lubomir Kobilcsukot és Oleszkij Koroszkót, hogy elkészítsék A barlang (Sztolnyija) című munkájukat. A fiatalos amerikai mintákat követve a film egy történész hallgatókból álló csapat történetét meséli el, akik egy régészeti tanulmányi kirándulás során egy titokzatos barlangot fedeznek fel.

A barlangról kiderül, hogy valószínűleg Perun szláv pogány főisten emlékhelye. A diákokat vezető professzor rejtélyes eltűnése után a csoport elindul a járat mélye felé, annak reményében, hogy a bálvánnyal együtt a tanárukat is megtalálják. Eleinte lenyűgözőnek találják a helyet, mindaddig, amíg el nem veszítik a térképüket, ráadásul egyik társuk meghal. 

A barlang
A europeanfilms.net híradása szerint A barlang ötlete Koroszkótól származik, aki társírója és producere a filmnek, emellett pedig az operatőri munkákat is ellátta. Operatőrként egyébként több mint 100 reklámot és klipet forgatott, valamint rövidfilmeket 16mm-re. Rendezői teendőkkel megbízott barátja, Kobilcsuk pedig a filmezés előtt régészetet tanult.

A film jelenleg az utómunkák fázisában tart, és idén tavasszal kerülhet közönség elé. Az ukrán kulturális minisztérium anyagilag is támogatja a mozi befejezését. Ukrajnában a nemrégiben bekövetkezett politikai változások óta a fiatal filmkészítők helyzete sokat javult. Sokan úgy gondolják, ez a film lehet az egyik mérföldköve az új ukrán mozi születésének.



Címkék

hír



nka emblema 2012