sex hikaye

Két díj A repülés történetének

Operatőr és jelmeztervező

2010. június 9. - filmhu
Két díj A repülés történetének

Erdély Mátyás a legjobb operatőr és Szakács Györgyi a legjobb jelmeztervező Lutin-díját nyerte Párizsban Kenyeres Bálint A repülés története című rövidfilmjéért.

 

Párizsban a múlt héten ünnepélyes keretek között átadták a Lutin-díjakat, melyekkel az elmúlt év kiemelkedő francia rövidfilmjeit méltatták. Kenyeres Bálint A repülés története című magyar-francia koprodukcióban készült 15 perces alkotását kétszeresen díjazta a francia szakmai zsűri. Erdély Mátyást a legjobb operatőr Lutin-díjával, míg Szakács Györgyit a legjobb jelmeztervező Lutin-díjával ismerték el.

A rangos francia elismerést 1998-ban a rövidfilmek népszerűsítéséért, nevezetesen azért alapították, hogy az év kiemelkedő rövidfilmjei minél szélesebb közönséghez juthassanak el. Tavaly 513 benevezett rövidfilmből választották ki a szakmabeliek a 29 jelöltet, melyeket a párizsi székhelyű szervezet az év során számos rendezvényen tűz műsorra világszerte.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült A repülés története című rövidfilmet a cannes-i filmfesztiválon láthatta először a nemzetközi közönség 2009 májusában, azóta világszerte számos rangos seregszemle mutatta be.






nka emblema 2012