sex hikaye

Két magyar díjazott Palicson

Dealer és Sorstalanság

2005. július 25. - filmhu
Két magyar díjazott Palicson
Fliegauf Benedek Dealer című filmje a nemzetközi filmkritikusok zsűrijének díját, Koltai Lajos Sorstalanság című munkája a közönségdíjat nyerte el a szombaton véget ért 12. Palicsi Filmfesztiválon, adta hírül a Filmunió.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

Szombat este adták át a 12. Palicsi Filmfesztivál díjait a Vajdaságban megrendezett nemzetközi filmfesztiválon. Fligauf Benedek Dealer című filmjét a "Párhuzamok és ütközések" elnevezésű programban mutatták be, és a film elnyerte a nemzetközi filmkritkiusok zsűrijének díját. Az ítészek között Jean Roy, Ninos Feneck Mikelides és Ziva Emersic-Mali filmkritkusok voltak. A díjat Muhi András (Inforg Stúdió) a film producere vette át személyesen a palicsi Nyári Színpadon megrendezett díjátadó ünnepségen.

"A legnehezebb megméretettés mindig az, amikor filmkritikusok döntenek egy díj sorsáról, ezért is különösen nagy öröm számunkra ez a díj - mondta Muhi András a díjátadón. - Remélem, hogy jövőre a következő filmünkkel is itt lehetünk majd Palicson".

A fesztivál versenyprogramjában meghívott filmek közül a közönség is kiválasztotta kedvencét Palicson, Koltai Lajos Sorstalanság című filmje nyerte le a közönség díját. A Sorstalanság nemrég a lenygyelországi Lagówból hozta el a fődíjat.

A palicsi Filmfesztiválon idén összesen kilenc magyar filmet mutattak be az elmúlt év magyar filmterméséből. Tavaly a fesztivál fődíját, az Arany Tornyot Antal Nimród Kontroll című filmje nyerte el.



Címkék

hír



nka emblema 2012