sex hikaye

Két magyar Eurimages nyertes

Decemberi támogatási döntések

2014. január 8. - filmhu
Két magyar Eurimages nyertes

Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2013. december 16-20. között tartotta 133. ülését Bécsben, ahol két magyar vonatkozású támogatási döntés is született, valamint a magyar Eurimages képviselőt beválasztották a szervezet igazgatóságába.

Az ülésre 25 érvényes forgatókönyv érkezett, egy kisebbségi magyar terv volt versenyben, a King’s Choice, melynek magyar koproducere a Proton Cinema (olvasd el interjúnkat a Proton Cinema vezető producerével, Petrányi Viktóriával itt). A King's Choice című norvég-svéd-ír-magyar koprodukció egy történelmi dráma, melyet nagyrészt magyar helyszíneken forgatnak 2014-ben. A döntőbizottság 330.000 EURO támogatást szavazott meg a produkció részére. Szintén magyar vonatkozású döntés, hogy a Vertigo Media 6.065 EURO forgalmazási támogatásban részesült.

Filmdiplomácia siker, hogy ezen az ülésen Bereczki Csabát, Magyarország Eurimages képviselőjét nyílt szavazást követően beválasztották a szervezet héttagú igazgatóságába, az úgynevezett Bureau-ba. Ez a testület készíti elő a határozatokat szavazásra az igazgatótanács felé, javaslatokat tesz az esetleges szabályzatmódosításokra, illetve hozza meg a végső döntéseket.

Az  Eurimages következő ülésére Budapesten kerül sor 2014. március 10-14. között. A pályázatok benyújtási határideje 2014. január 16. Fontos változás, hogy 2013 tavaszától kizárólag online lehet pályázni a koprodukciós, illetve a forgalmazási projektekkel. Az Eurimages titkársága újonnan felhívja minden érintett figyelmét, hogy az online pályáztatás miatt minden írott és képi segédanyagot, dokumentációt, story-boardot, fotókat, stb., ugyancsak online kell csatolni a pályázatokhoz. Kivételt képez természetesen a filmes anyagok DVD-én való küldése, tehát a korábbi filmek DVD-jét továbbra is postai úton várják. 






nka emblema 2012