sex hikaye

Kevin Macdonald megkezdte a budapesti forgatást

Budapest - Miskolc

2009. szeptember 7. - filmhu
Kevin Macdonald megkezdte a budapesti forgatást
2009. augusztus 24-én, Budapesten elkezdődött a római korban játszódó kalandfilm, a The Eagle of the Ninth (A kilencedik légió sasmadara) forgatása, melynek rendezője az Oscar-díjas Kevin Macdonald, producere pedig Duncan Kenworthy. A magyarországi és skóciai helyszíneken forgó filmet a Film4 és a Focus Features finanszírozzák. A magyarországi produkciós partner a Pioneer Pictures.

A szereplőgárda élén Channing Tatum (G.I. Joe: A kobra árnyéka, a még bemutatásra váró Dear John), Jamie Bell (Ellenállók, Hipervándor), a kétszeres Golden Globe díjas Donald Sutherland és Mark Strong (a bemutatásra váró Sherlock Holmes és Robin Hood) áll. Kevin Macdonaldúj filmjében újra együtt dolgozik 2006-os mozijának, Az utolsó skót királynak BAFTA-díjas forgatókönyvírójával, Jeremy Brock-kal, aki a “The Eagle of the Ninth” forgatókönyvét Rosemary Sutcliff azonos című regényéből adaptálta. 

A “The Eagle of the Ninth” a II. századi Britannia veszélyes földjén játszódik. I.sz. 140-ben, húsz évvel azután, hogy a teljes 9. légió megmagyarázhatatlan körülmények között eltűnt Skócia hegyei között, egy fiatal centurio, Marcus Aquila (Channing Tatum) azzal a céllal érkezik Rómából, hogy megoldja a rejtélyt és egyben visszaállítsa apjának, a 9. légió parancsnokának jó hírnevét. Marcus, akinek egyetlen kísérője a brit rabszolga Esca (Jamie Bell), elindul, hogy Hadrianus falán átkelve Kaledónia ismeretlen felföldjeire jusson, ahol a barbár törzsekkel szembeszállva megbékél apja emlékével és visszaszerzi az eltűnt légió jelképét, a 9. légió arany sasmadarát. Donald Sutherland Marcus idős nagybátyját, Aquilát játssza, aki Britanniában telepedett le. Mark Strong Guern szerepét alakítja, egy volt katonáét, aki fontos információkkal szolgál a 9. légióról.

Az utolsó skót király című filmen kívül, aminek főszerepéért Forest Whitaker megkapta a legjobb főszereplőnek járó Oscar-díjat, Kevin Macdonald rendezte többek között a One Day in September című alkotást, amely meghozta neki a legjobb dokumentumfilmért járó Oscar-t, a Zuhanás a csendbe című hegymászó thrillert és legutóbb A dolgok állása című akciófilmet, Russell Crowe-val és Ben Affleck-kel a főszerepben.

A film operatőre Anthony Dod Mantle, aki az elmúlt évben a Gettómilliomos című filmért Oscar-díjat nyert. A film jelmeztervezője a 2009-ben Oscar-díjat nyert Michael O’Connor, díszlettervezője pedig az Oscar-díjra jelölt Michael Carlin (mindketten A hercegnőért). A film vágója Justine Wright, akinek a “The Eagle of the Ninth” lesz sorban az ötödik filmje Kevin Macdonalddal.  

A Négy esküvő és egy temetés-ért Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölt Duncan Kenworthy producer saját cégén, a Toledo Productions-on keresztül vesz részt a produkcióban. A film ko-producere Caroline Hewitt. Duncan Kenworthy volt a producere három olyan nagysikerű angol filmnek, mint a Négy esküvő, egy temetés, a Sztárom a párom és az Igazából szerelem. Ezek a filmek együtt nagyjából 900 millió dollárt hoztak. Oscar-díjra jelölték a legjobb film kategóriában, háromszor kapott Golden Globe jelölést, nyert öt BAFTA díjat és három Emmy díjat. 1999-ben kitüntették a filmiparban végzett munkájáért és ő az alelnöke a BAFTA-nak, azaz a Brit Film- és Televíziós Akadémiának. Az etnikai kisebbségben élő fiatalok részére 2004-ben megalapította a Toledo Ösztöndíjat a Nemzeti Film- és Televíziós Iskola keretein belül; ezidáig nyolcan kapták meg a Toledo ösztöndíjat.  





(2) 
Hozzászólások
2-1  /  2
2009. szeptember 9. szerda, 16:21#2| torolt felhasznalo
megyünk a forgatásra, és beszámolunk rögvest!
üdv, filmhu stáb
 
Előzmény: homolka #1
 
2009. szeptember 9. szerda, 12:23#1| homolka
Tök jó ez a hír, de ha már itt forgat kiváncsi lennék milyen magyar szinészek és fontosabb stábtagok dolgoznak ezekben a produkciókban. Elvégre rengeteg haza szakember már évek óta melózik ezeken a hollywood-i filmeken. Érdekes volna tudni kik ők.

nka emblema 2012