sex hikaye

Kiadják Víg Mihály Tarr Béla-filmzenéit

2001. április 20. - filmhu
Jövőhét elején a Bahia újabb CD-vel jelenik meg a piacon. Az előadó: Víg Mihály. A cím: Filmzenék Tarr Béla filmjeihez. A válogatásalbumon hallhatók a Balaton frontemberének a Werckmeister harmóniákhoz, a Sátántangóhoz, a Kárhozathoz és az őszi almanach-hoz írott szerzeményei.

A CD-hez kapcsolódóan Víg Mihály Roskó Gábor kiállításának megnyitóján zenél a K. Bazovsky Galériában. Kedd este 8 órától a művész előző, Cigánydalok című albumát fogja előadni. A Bazovsky-ház címe: 1085 Horanszky utca 13. II. 19.. Bejelntkezni a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. mail-címen lehet.

Egy kis szöveges kedvcsináló zenéhez:

"Azt mondják, hogy minden jelentős filmrendezői teljesítmény mögött csapatmunka van. Tarr Béla, aki sokak számára talán most került csak reflektorfénybe, olyan alkotói kapcsolatokat hozott létre és tartott/tart fenn, amelyek immár évtizedeken ívelnek át. Ennek a szellemi rokonságon és baráti érzéseken alapuló műhely-közösségnek zenei centruma a nyolcvanas évek eleje óta Víg Mihály. Víg Mihályt elsősorban a Balaton együttesből ismerjük. Dalköltészete, amely az utóbbi húsz évben egyike a legjelentősebbeknek ezen a nyelven, hajlamossá tehet bennünket arra, hogy a szó felől ítéljük meg őt. Ezt csak megerősíti jól ismert, póztalan előadásmódja: még akkor is mintha beszélne, amikor énekel. Mintha az ő zenéje arra volna rendelve, hogy a gondolatot, a költeményt hordozza és szolgálja. Hogy milyen erős ez a "szolga", arra akkor érezhetünk rá, amikor kiemelődik eredeti környezetéből. Tarr a képsorait bízta rá, és ezzel egy magasabb minőség született, olyan magas fokon, ami ritkán jön csak létre. A Bahia Kiadó büszke erre a lemezre."
(Hajnóczy Csaba, 2001. április)

(filmhu)

Címkék

hír



nka emblema 2012