sex hikaye

Kikerekedik a Négyszögletű folytatása

70 milliós támogatásról döntött a Médiatanács

2013. november 28. - filmhu
Kikerekedik a Négyszögletű folytatása

A Médiatanács közel 70 millió forinttal animációs és internetes filmeket támogat. Így folytatódik a Négyszögletű Kerek Erdő, megnyit Mosó Masa mosodája, és animációs művészfilmet készít Jankovics Marcell, valamint Gyulai Líviusz.

 Hét animációs filmhez összesen 64 millió forintos, míg öt internetes film készítéséhez csaknem ötmillió forintos támogatást nyújt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - számolt be Kollarik Tamás, a testület tagja csütörtökön.

A Macskássy Gyula animációs filmes pályázaton az idén 200 millió forint, a Neumann János online pályázaton 20 millió forint áll az alkotók rendelkezésére. Kollarik Tamás kiemelte: számos alkotás készül ismét a gyermekeknek. Lázár Ervin meséje, A Négyszögletű Kerek Erdő újabb epizódját készítheti el Horváth Mária. A történet ezúttal Szörnyeteg Lajosról szól. Az alsó tagozatosoknak szóló Mosó Masa mosodája című könyv animációs feldolgozására Hegyi Magdolna vállalkozott. A legkisebbeknek szól Szederkényi Bella A tesó-ügy című animációs filmje is, amely Finy Petra könyve alapján készül.

A támogatásból animációs művészfilmet készít Jankovics Marcell, Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar rajzfilmrendező, valamint Gyulai Líviusz, Kossuth-díjas grafikusművész is, aki Emil Goodman Sina és Koré címmel alkotja meg kísérleti digitális árnyjáték-animációját.

Kollarik Tamás a médiatanács által kiemelten fontosnak ítélt animációs műfajról szólva elmondta: az elmúlt két évben negyvennégy alkotás elkészítéséhez nyújtottak segítséget, ezek közül több nemzetközi elismeréseket is szerzett. Legutóbb Horváth Mária A Négyszögletű Kerek Erdő sorozatának első epizódja nyerte el a 10. Kínai Nemzetközi Animációs és Digitális Művészet Fesztivál legjobb külföldi televíziós programért járó nagydíját.

A Neumann János-pályázaton nyertesnek kihirdetett online filmtervek témái között lesz történelmi riport- és portréfilm, külpolitikai ismeretterjesztő alkotás, valamint készül film egészségügyi kérdésekről is.

Neves szexológusok segítik eligazodni a fiatalokat a felnőtté válás rögösnek tűnő útján filmjükben, amelyet a Videoklinika online oldalán nézhetnek meg az érdeklődők. A koraszülöttek ellátásáról készít online filmet a Gézengúz Alapítvány, míg történelmi riportfilmet forgat a Magyar Nemzet Online A legvörösebb föld címmel a magyarok első világháborús dél-tiroli jelenlétéről.

Öt kortárs táncművészeti együttest mutat be a PartArt sorozata, a Nagyvárosi táncosok a pályázaton elnyert támogatásból, a Kitekintő.hu külpolitikai hírportál pedig a filmjével az uniós intézményekről alkotott képet szeretné árnyalni - ismertette a médiatanács tagja.

A grémium kibocsátotta a jövő évi filmes pályázatait is, amelyeken az alkotók dokumentumfilmek, ismeretterjesztő alkotások és animációs filmek gyártására pályázhatnak. Az Ember Judit dokumentumfilmes pályázat jövő évi keretösszege 330 millió forint, a Kollányi Ágoston ismeretterjesztő filmes pályázaté pedig 250 millió forint lesz. A Macskássy Gyula animációs pályázat kerete jövőre is 180 millió forint lesz. A Kollányi Ágoston-pályázaton új típusként jelenik meg a rövid ismeretterjesztő sorozat műfaja, ennek részei a magyar kultúrával, történelemmel, hagyományokkal, sajátosságokkal összefüggően lexikon- vagy enciklopédiaszerűen kapcsolódnak össze.

A most kihirdetett nyertesek filmjeiről, valamint az új pályázati kiírások részleteiről december 2-ától a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási terület honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

(Forrás: MTI)






nka emblema 2012