sex hikaye

Kinevezték a Filmiroda igazgatóját

Hivatal és kreativitás

2004. június 11. - filmhu
Június 4-től Dr. Taba Miklós lesz a Nemzeti Filmiroda igazgatója. A döntést a Hiller István által felkért Bíráló Bizottság hozta meg, melynek tagjai a minisztérium képviselői mellett a filmszakma delegáltjai voltak.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A Filmiroda vezetői székére összesen 12-en adtak be pályázatot. Az elbírálásban minisztériumi részről Schneider Mária, Foktői János és Zachar Balázs vett részt, míg a filmszakmát Grunwalsky Ferenc, Szomjas György, Miskolczi Péter, Kozma Károly és Bakonyi Veronika képviselte.    

Szomjas György lapunknak elmondta, hogy a legfőbb szempont a pályázatok megítélésénél az volt, hogy a Filmiroda vezetői posztjának betöltése nagyon komplex feladat. Egyrészt az államigazgatási elvek betartásával egy hivatali működést kell felügyelnie, másrészt azonban nagyfokú kreativitást is igényel ez a feladat, hiszen egy teljesen új szervezetet kell felállítani. Különösen kialakulatlan terület Magyarországon a koprodukciós igazolások kiadása.

Olyan embert kerestek tehát, aki a jogi és adminisztratív területeken való jártassága mellett rendelkezik egy szükséges lendülettel a kreatív feladatok ellátásához.

A bizottság végül egyöntetűen döntött. Egyedül Dr. Taba Miklós pályázatát találták megfelelőnek. "Új erőként lehet őt üdvözölni a szakmában", mondja Szomjas, aki jó hangulatú döntéshozatalra emlékszik vissza. Az is megnyugtató a rendező szerint, hogy minisztériumi és szakmai részről is egységes bizalommal tekintenek az új vezetőre.  






nka emblema 2012