sex hikaye

Kiosztották a Szolnoki Képzőművészeti Filmfesztiválon díjait

Bucsi Réka, Nagy Dénes és Alexander Heringer nyert

2014. október 20. - filmhu
Kiosztották a Szolnoki Képzőművészeti Filmfesztiválon díjait

Az idei Nemzetközi Képzőművészeti Filmfesztiválon a versenyszekció legjobb animációját, dokumentum- és játékfilmjét egyenként 500.000 Ft-os fődíjjal jutalmazták a hétvégén.

Az animációs kategóriában Bucsi Réka Symphony No. 42 című munkája nyerte az elismerést az animáció és a hang összekapcsolásának példaértékű megoldásáért, és azért, mert a film a maga végtelen szabadságával a nézőt is mintegy alkotótárssá teszi. A Magyar Művészeti Akadémia által felajánlott díjat Lukács Péter Benjámin, a film hangmérnöke vette át Szemadám Györgytől, az MMA elnökségi tagjától.

Nagy Dénes Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból című dokumentumfilmje, amely a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja támogatásának köszönhetően valósult meg, szintén fődíjas lett. A zsűri kiemelte az alkotás realizmusát, humanizmusát, sallangmentes, nemes letisztultságát. Indoklásuk szerint nemcsak esztétikailag, hanem – és ez sokszor nehezebb elérni – morálisan is kiemelkedő műről van szó.

Symphony no. 42 - teaser

Játékfilm kategóriában a fődíjat Alexander Heringer Tovatűnt szerencse című filmje kapta korszerű technikájáért, az álló- és mozgókép határterületének filozófiai kérdéseit boncolgató hozzáállásáért és sajátosan mozgalmas stílusáért.

A dokumentum- és játékfilmes kategória díjait a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa ajánlotta fel. A díjakat Dr. Kollarik Tamás a Médiatanács tagja, a Magyar Média Mecenatúra program koordinátora adta át, aki beszédében kiemelte a Szolnoki Filmfesztivál fontosságát, méltatta Demeter István, a Szolnoki Tisza Mozi vezetőjének, az esemény szervezőjének azt a munkáját, amelyet a magyar film érdekében végez. Kollarik Tamás megjegyezte, hogy a már több mint három évtizedes múltra visszatekintő Szolnoki Filmfesztivál, valamint az, hogy míg Budapesten a Magyar Filmhét, addig Szolnokon a Képzőművészeti Filmfesztivál zajlik mutatja a magyar filmkultúra erejét és bizonyítja, hogy él a magyar film, valamint a magyar állami filmtámogatási rendszerek is működnek.

masik magyarorszag 600
Másik Magyarország

A Muhi András producer, Szurcsik József képzőművész és Ulrich Gábor animációs filmrendező által alkotott zsűri az előbbiek mellett különdíjban részesítette Hertelendi Amandát Bánom azt című munkájáért, Dobos Tamást a Másik Magyarország –operatőrét és Juan Pablo Zaramellát Luminaris című munkájáért.

 






nka emblema 2012