sex hikaye

Konyec Japánban, rendszerváltás a Londoni Magyar Filmfesztiválon

Szerdai gyorshírek

2009. június 24. - filmhu
Konyec Japánban, rendszerváltás a Londoni Magyar Filmfesztiválon
Több japán városban is bemutatták Rohonyi Gábor road-movie-ját, Mácsai Bálint, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem filmvágó szakos hallgatója nyerte a Londoni Magyar Filmfesztivál előzetesére kiírt pályázatot, és a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Írószövetséggel és a Magyar Képregénykiadók Szövetségével közös katonai képregénypályázatot hirdet.

Konyec Japánban

Japánban is bemutatták Rohonyi Gábor Konyec című filmjét, a 2007-ben forgatott road-movie-t Tokióban, Nagojában és Jamagucsiban láthatja a közönség június 20-tól. A magyar mozi sajtóvetítése olyan pozitív visszhangot váltott ki, hogy a helyi forgalmazók a megrendelt kópiák számát egyről ötre emelték – mondta el Kálomista Zsuzsanna, a filmet forgalmazó HungariCom Kft. ügyvezetője a KultúrPartnak. Itt a Konyec Japán plakátja:




Vágó szakos a Londoni Magyar Filmfesztivál előzetesére kiírt pályázat nyertese

A Check the Gate '09 - 2. Londoni Magyar Filmfesztivál előzetesére kiírt pályázatot Mácsai Bálint, a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem filmvágó szakos hallgatója nyerte a nemzetközi zsűri döntése alapján; a kedden kezdődő fesztivál témája 1989, a rendszerváltás. A fesztiválról bővebb információ a Kultúra.hu oldalán olvasható.


Felhívás katonai képregénypályázatra

A Honvédelmi Minisztérium a Magyar Írószövetséggel és a Magyar Képregénykiadók Szövetségével közösen pályázatot katonai témájú művek készítésére. Irodalmi művekkel immár 44. alkalommal, képregényekkel azonban most először lehet pályázni. A képregénypályázatról az 5. Magyar Képregényfesztivál keretében tájékoztatást tartanak a HM és az MKSZ illetékes képviselői. A zsűri tagjai Bayer Antal (MKSZ), Cserkuti Dávid (Magyar Képregény Akadémia), Kocsi László alezredes (HM Kommunikációs és Toborzó Főosztály) és Vujity Tvrtko riporter lesznek. A teljes kiírás megtalálható a www.kepregeny.info honlapon.






nka emblema 2012