sex hikaye

Koppenhágában lesz Kontroll

3 rövid Odensében

2004. augusztus 10. - filmhu

Az elkövetkezendő napokban kezdődő dániai filmes eseményeken játék- és rövidfilmek egyaránt képviselik hazánkat. Az Odensében megrendezésre kerül rövidfilmfesztivál versenyprogramjába a A róka és a holló, a Tüzet szüntess! és a Ki a macska? került be, míg a Koppenhágai Filmfesztivál versenyfilmjei között a Kontroll, míg a Prize Winners szekcióban a Dealer szerepel –adta hírül a Filmunió.

Rövidilmek versenye Odense-ben

Hans Christian Andersen szülővárosában, Odensében augusztus 9-én veszi kezdetét a rövidfilmek versenye, ahol idén három alkotás képviseli hazánkat. A 19. alkalommal megrendezett fesztiválon A róka és a holló, a Tüzet szüntess! és a Ki a macska? című filmek versenyeznek.

Versenyben a KONTROLL

Augusztus 19-én veszi kezdetét Dánia új nemzetközi eseménye, a Koppenhágai Filmfesztivál, melynek programjában több magyar alkotással találkozhat a közönség.

Antal Nimród nagysikerű Kontroll című filmjének következő állomása a dán fesztivál versenyprogramja. Tizenkét európai film kel versenyre a fesztivál fődíjáért az Arany Hattyúért, melynek sorsáról a Szabó István által elnökölt zsűri dönt. A nemzetközi zsűri tagjai Maia Morgenstern román színésznő, David Mackenzie skót rendező, Paprika Steen dán színésznő, Eytan Fox izraeli rendező és Jean-Marc Barr francia színész-rendező lesz.

Szabó elnöksége alkalmával a fesztivál különprogramot szentel az elismert rendező munkásságának, ahol számos Szabó-filmmel találkozhat újra a közönség.
 
A dán filmfesztivál nagy nemzetközi jelentőségre tett szert tavalyi alapítása óta. Idén a fesztivál tíz napja alatt összesen 100 filmet láthat a közönség, melyek között a legnagyobb fesztiválok kedvenceit is viszontláthatja a közönség. A Berlinalén feltűnést keltő és díjjal jutalmazott új Fliegauf filmet, a Dealert a fesztivál „Díjnyertesek” (Prize Winners) elnevezésű programjában mutatja be.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.





nka emblema 2012