sex hikaye

Közönségdíjas az 1

Fresh Film Fest

2010. augusztus 31. - filmhu
Közönségdíjas az 1

Pater Sparrow első játékfilmje, az 1 című magyar sci-fi lett a prágai Fresh Film Fest közönségdíjasa - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Magyar film volt a tegnap este véget ért prágai Fresh Film Fest közönségének kedvence. Pater Sparrow 1 című első játékfilmje nyerte a 150 alkotást felvonultató nemzetközi filmfesztivál közönségdíját a cseh fővárosban.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készült 1 című sci-fi Stanislaw Lem novellájának filmes adaptációja, mely a Honeymood és a Cameofilm stúdiók produkciója. Az 1 című filmet tavalyi premierje óta számos rangos nemzetközi fórum tűzte műsorára, Granadában és Portóban díjakkal méltatták.

A Fresh Film Fest-hez, amely évről-évre az elsőfilmes alkotók számára kínál bemutatkozási lehetőséget, a híres prágai filmművészeti egyetemen, a FAMU-n megrendezett szakmai programok társultak. Gigor Attila rendező-forgatókönyvíró és Pusztai Ferenc producer A nyomozó című film vetítéséhez kapcsolódóan tartott mesterkurzust a hétvégén Prágában; a rendezvény moderátora Bollók Csaba volt.


nka emblema 2012