sex hikaye

Krigler Gábor barátkozhat brit producerrel

Kamra

2009. február 18. - filmhu
Krigler Gábor barátkozhat brit producerrel
A londoni Script Factory, Európa legnagyobb forgatókönyv-fejlesztő szervezete idén harmadszorra indította el Friendly Producers nevű kezdeményezését. A program keretében a 2008-as őszi szemeszterük bármelyik forgatókönyvírói képzését elvégző résztvevők beküldhették filmötleteiket, melyből a legjobbak szerzői Nagy-Britannia vezető producereitől kapnak tanácsot történeteik továbbfejlesztéséhez.

Idén először nyerte el nem brit állampolgár ezt a lehetőséget. Krigler Gábor „Kamra” (Chamber) című forgatókönyvével jelentkezett a programba a Script Factory őszi Genre Season: Thriller kurzusának elvégzését követően. Több mint 160 jelentkező közül idén négy kiválasztott író egyikeként övé a lehetőség, hogy egy tapasztalt brit producer mentortól kapjon tanácsot a forgatókönyv továbbfejlesztéséhez és megvalósításához. 

A Kamrát Peter La Terriere olvassa jelenleg, aki First Foot Films nevű cégével egyebek mellett Terrence Malick legutóbbi filmjén dolgozott koproducerként, de részt vett John Malkovich Mutant Chronicles című sci-fijének elkészítésében is. A producer jelenleg a világ egyik vezető filmelőállító, -terjesztő és -kereskedő cége, a Focus Features londoni irodáját vezeti.

A Kamra egy kis költségvetésű, sötét hangulatú thriller. 1949-ben játszódik Budapesten, főhőse egy ÁVH-s tiszt, aki egy foglyát az Andrássy út 60. pincéjének gyomrába, egy kínzókamrába hurcolja. A vallatás során kiderül, hogy öt évvel korábban ugyanitt, ugyanebben a helyzetben voltak ők ketten, csak ellentétes felállásban. Mostani foglya akkor nyilas tisztként törte meg hősünket. A két kihallgatás párhuzamosan bomlik ki, és a cselekmény előrehaladtával sokkoló titkokra derül fény mindkét idősíkon. 

A csavaros kamarathrillert a Fade In első produceri munkájaként reméli elkészíteni, jelenleg a koprodukciós lehetőségek feltárása zajlik, melyhez az élvonalbeli brit producer tanácsai minden bizonnyal komoly segítséget nyújtanak majd. 






nka emblema 2012