sex hikaye

Krimi nyerte az HBO forgatókönyvíró pályázatát

A First Draft pályázat nyertese a Gyilkos halom

2015. március 23. - filmhu
Krimi nyerte az HBO forgatókönyvíró pályázatát

 

Fazekas Máté Gyilkos halom című krimije nyerte meg az HBO tavaly meghirdetett First Draft pályázatát, amelyre eredeti magyar forgatókönyvötleteket vártak.

 

Tavaly nyáron rendezte meg az HBO csatorna az első Írók napja névre keresztelt szakmai rendezvényét, amelyre olyan, már íróként dolgozó és a szakmával ismerkedő embereket várt, akik szívesen dolgoznának a csatorna magyar gyártású sorozatain. A programon hirdették meg a pályázatot, amelyre a mai Magyarországon játszódó, heti folytatásos drámasorozatok forgatókönyveit várták. A kiírásra 30 vagy 60 perces sorozat nemzetközi forgatókönyv-formátum alapján megírt első epizódját kellett leadni.

A 374 alkotásból száz kiemelkedő minőségűnek bizonyult, amelyből tizenegy került a legjobbak közé. Ebből a tizenegyből került ki végül a győztes pályamű. Fazekas Máté Gyilkos halom történetének főszereplője egy fiatal, ambiciózus nyomozó, aki egy román napszámos meggyilkolása ügyében érkezik vissza szülővárosába. A rendőrnek a múltbéli sérelmeken túl kollégái előítéleteivel is szembe kell néznie egy olyan vidéken, amelyen a vendégmunkásokat a helyiek betolakodónak, a gazdák viszont rabszolgának tartják.

Az író alkotói ajánlatot kapott az HBO-tól, hogy továbbfejleszthesse sorozattervét a magyar munkatársak irányításával, a tizenegy legjobbnak bizonyuló alkotás szerzője közül pedig többel szintén egyeztetnek a csatorna szakemberei ötleteik továbbfejlesztéséről. A beérkezett munkákat Krigler Gábor forgatókönyv-fejlesztésért felelős kreatív producer és Németh Gábor forgatókönyvíró bírálta el. A Gyilkos halom a sikeres fejlesztést követően akár egy-két éven belül gyártásba is kerülhet.

(forrás: MTI)






nka emblema 2012