sex hikaye

Leigh filmje nyit Londonban

Tarr és Fliegauf is bemutatkozik

2004. szeptember 16. - filmhu
Leigh filmje nyit Londonban
Mike Leigh Velencében Arany Oroszlánnal jutalmazott filmje, a Vera Drake nyitja meg az idei, immár 48. alkalommal megrendezendő Londoni Filmfesztivált. A Brit Filmintézet által szervezett, Európa legnagyobb nyilvános filmfesztiválján október 20-tól november 4-ig 45 ország több mint 300 filmje lesz látható.
 
 
 
 

Sandra Hebron, a festivál művészeti igazgatója úgy nyilatkozott, nagyon könnyű volt meghozni a döntést, miszerint október 20-án a Vera Drake-kel induljon el a rendezvény. "Ez az év egyik legjobb filmje", mondta. "Egészen kiváló alkotásról van szó, a velencei elismerés csak megerősített bennünket abban, amit mindig is tudtunk."  

Mint a fesztivál régi hűséges látogatója, Leigh állítólag minden programját kitörli naptárából, hogy a rengeteg alkotás közül minél többet megnézhessen. "Ez az egyetlen lehetősége az embernek Londonban, hogy egy valóban sokszínű, a világ minden táláról érkező filmes válogatást láthasson." 

Köztük lesz például a House of Flying Daggers című kínai harcművész-opusz, a Hero rendezőjének, Zhang Yimou-nak az új filmje; a The Incredibles című legújabb animáció a Toy Story alkotóitól; valamint a Cannes-i Filmfesztivál egyik sok vitát kiváltott filmje, a home-videókból összeállított Tarnation című családi dráma. A szervezők minden napra betekintést biztosítanak az európai film élvonalába: vetítik például Benoît Delépine fekete-fehér francia vígjátékát, az Aaltrá-t, Francois Ozon legújabb filmjét (5x2), és egy új provokatív cseh dokumentumfilmet (Czech Dream), mely két tréfás kedvű filmszakos diák kísérletét követi nyomon: egy nemlétező hypermarket piacra vezetését.

Új filmmel jelentkezik Woody Allen, Johnatan Demme és a Trainspotting rendezője Danny Boyle is,  de a múltba is vissza lehet tekinteni Frank Capra 1939-es Mr Smith Goes To Washington és Elia Kazan 1954-es Rakparton című, Marlon Brando főszereplésével készült filmek technikailag helyreállított változataival. 

Ugyancsak a műsorba került Wong Kar-Wai 2046 című alkotása: a szervezők szerint annak ellenére, hogy a múlt hónapban Edinburgh-ben az utolsó pillanatban visszavonták a filmet, most le is fogják vetíteni. A kínai rendező a cannes-i vetítés óta újravágta filmjét, mely egy futurisztikus szerelem történetét meséli el Hong Kongban és Szingapúrban.

A fesztiválon külön szekcióban mutatkoznak be az új brit alkotások, valamint a franciák mozija is saját blokkot kapott. Az Experimenta nevű szekcióban Fliegauf Benedek Dealer-je is versenyzik, a fesztivál másik magyar vonatkozása Tarr Béla Prológus című kisfilmje, melyet a Visions of Europe című, neves európai rendezők által készített szkeccsfilm részeként vetítenek Londonban.

Természetesen a hollywoodi sztárok sem maradhatnak el Londonból, idén többek között Reese Witherspoon és Kevin Bacon fényesíti a rendezvényt és kíséri el saját filmjét. Amanda Nevill, a Brit Filmintézet igazgatója ígérete szerint az idei fesztivál még a tavalyinál is látványosabb lesz.





(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2004. szeptember 28. kedd, 23:07#1| torolt felhasznalo
LEGúJABB KINAI FILM (Trailer is):
http://www.freeweb.hu/demandy/legujabbkeletifilm.htm

1、House of Flying Daggers Rendezte: Zhang Yimou 2004(Kina)
2、NEW POLICE STORY Szereplők: Jackie Chan 2004(HongKong-Kina)
3、2046 Rendezte: Wong Kar-wai 2004(HongKong-Kina)
4、Kung Fu Hustle Szereplők: Stephen Chow 2004(HongKong-Kina)

nka emblema 2012