sex hikaye

Létrejött a Kodály-Method

A Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős és volt hallgatói

2011. november 16. - filmhu
Létrejött a Kodály-Method

A Kodály-Method egy audiovizuális projekt, amelyet Szimler Bálint rendező, Rév Marcell operatőr és Muhi András Pires producer a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős hallgatói Alföldi Nóra gyártásvezetővel és Lukács Péter Benjámin hangmérnökkel kiegészülve önerőből hozott létre.

 

 

A projekt törzsét olyan kisfilmek és videoklipek alkotják, amelyekben magyar és nemzetközi előadók/zenekarok élő produkciói kerülnek feldolgozásra egy-egy markáns vizuális ötlet mentén. Nem klasszikus értelemben vett klipekről van szó, inkább egy erős esztétikai koncepció szerint kimunkált, sajátos forma- és ízlésvilágú dokumentum anyagnak teret adó interaktív felületről.

 

A Kodály-method célja, hogy a felvételek mind zeneileg, mind képileg exkluzívak, egyszerűek, és egyszeriek legyenek, az interpretáció különlegességére helyezve a hangsúlyt. Zenei élményeket támogatunk meg adekvát vizuális ötletekkel, egyúttal igyekszünk minden előadónak/zenekarnak a személyes oldalára fókuszálni.

A www.kodaly-method.com weboldal a projekt-indító videókat követően havonta, 2012-ben pedig már kéthetente fog új filmekkel frissülni. Ez az audiovizuális tabló egy szemünk láttára kialakuló lenyomat, amely utat kíván törni a zenés klipeket sugárzó csatornák és a hagyományos videómegosztók között. A filmfevételeket speciális hangulatú helyszíneken készítik, többek közt olyan zenei (egyúttal vizuális) kollaborációk életre hívásával, mint a Zagar együttes és a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekar, vagy a Turbó zenekar és a Waldorf kórus közös produkciója.

Missziónak tekintik, hogy olyan előadókkal dolgozzanak, akik magas minőséget képviselnek a hazai zenei életben, ugyanakkor populárisan is értelmezhetőek, és hitelesen reprezentálják az underground kultúra széles akusztikai profilját.

 






nka emblema 2012