sex hikaye

Ljubljanától Indiáig

Animációk, nők a nagyvilágban

2005. december 13. - filmhu
Ljubljanától Indiáig
A magyar animációs filmművészet világhírű alkotásaiból mutat be válogatást a Ljubljanában ma kezdődő animációs filmfesztivál, az ANIMATEKA. India három nagyvárosában van a középpontban a napokban a hetedik művészet. Kalkuttában a rendezőnők filmfesztiválján Mészáros Márta, Deák Krisztina és Böszörményi Zsuzsa - adta hírül a Filmunió.

A magyar animációs filmművészet világhírű alkotásaiból mutat be válogatást a Ljubljanában ma kezdődő animációs filmfesztivál. Az ANIMATEKA műsorán a Pannóniafilmben és a Kecskemétfilmben készült legendás alkotásokkal találkozhat újra a nagyérdemű közönség. Rofusz Ferenc A légy című Oscar-díjas négypercese, Jankovics Marcell Gusztáv-jának egyik epizódja mellett, többek között Cakó Ferenc, Horváth Mária, Macskássy Kati, Szilágyi Varga Zoltán, Szoboszlay Péter, Resienbüchler Sándor és Ulrich Gábor munkáit vetítik. A világotjárt Nyócker! versenyszereplése mellett Rofusz Ferenc legutóbbi A Dog’s Life, Csáki László oberhauseni díjas Darazsak, ludak , körtefa című filmje, M. Tóth Géza Maestro-ja és Cakó Ferenc Randevú-ja kapott meghívást az idei versenyprogramba.

India három nagyvárosában van a középpontban a napokban a hetedik művészet. Jakartában négy magyar film gazdagítja a programot. A 7. JIFFest (Jakarta International Film Festival) európai filmeket bemutató programjában Papp Gábor Zsigmond Az ügynök élete című dokumentumfilmje mellett, Pálfi Hukklé-ja, Mundruczó Johanná-ja és Antal Kontroll-ja ad tanúbizonyságot a kortárs magyar filmművészet termékenységéről.

Mészáros Márta A temetetlen halott című munkáját a tizedik születésnapját ünneplő Kerala Filmfesztivál tűzi műsorára. A nagyszabású rendezvénynek Thiruvananthapuram városa ad otthont december 9 – 16. között. Mészáros Márta munkáival a héten megrendezett „Rendezőnők filmfesztiválján” is találkozhat a közönség Kalkuttában. A tematikus filmfesztiválra a Nagy Imre-film és a Napló-trilógia, valamint Deák Krisztina Jadviga párnája, Böszörményi Zsuzsa Mélyen őrzött titkok című filmje is meghívást kapott.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012