sex hikaye

Made in Hungária Dubaiban, Petrányi az év magyar producere

Csütörtöki gyorshírek

2009. december 10. - filmhu
Made in Hungária Dubaiban, Petrányi az év magyar producere
December 15-én személyesen mutatja be filmjét Fonyó Gergely Dubaiban, Petrányi Viktória kapta az év magyar producerének járó új elismerést, és Ken Follett világhírű író Fótra látogatott.

Made in Hungária Dubaiban

Pedro Almodovar, Wes Anderson, James Cameron és Jim Sheridon legutóbbi filmjei között lesz látható Fonyó Gergely musicalje, a Made in Hungária a dubai-i filmfesztiválon – adta hírül a Magyar Filmunió. A magyar rock’n’roll fénykorába kalauzoló zenés film az arab seregszemle „Cinema of the World” válogatásába kapott meghívást. A december 15-i vetítésen Fonyó Gergely személyesen mutatja be a filmet a közönségnek. A dubai-i filmfesztivált, amely az Egyesült Arab Emirátusok grandiózus filmes eseménye, idén hatodik alkalommal rendezik meg december 9-16. között.




Petrányi Viktória kapta az év magyar producerének járó új elismerést

Az MTI értesülései szerintPetrányi Viktória kapta meg elsőként az Allianz Bank magyar producerek elismerésére létrehozott díját kedden. Mundruczó Kornél filmjeinek állandó producere a díjat Franciaországban vehette át, az első Európai Filmfesztiválon, amelynek díszvendége Magyarország. A filmiparban a biztosítás és finanszírozás területén is tevékeny bank által alapított Elismerés a magyar filmért elnevezésű, egymillió forintos jutalommal járó díjat a pénzintézet vezérigazgatója, Hegyi Gábor nyújtotta át a Proton Cinema produkciós iroda fiatal vezetőjének a franciaországi fesztiválra meghívott magyar filmrendezők és producerek tiszteletére rendezett ünnepségen.


Fotó: Reviczky Zsolt (nol.hu)

Ken Follett Fótra látogatott

Ken Follett világhírű író Fótra látogatott, ahol az egyik leghíresebb művéből, A katedrális című regényből készülő minisorozat forgatási munkálataiba pillantott be – tudatta az MTI. A Ridley Scott produceri kezei alatt készülő filmben Donald Sutherland, a Deadwood című sorozatból ismert Ian McShane, valamint Rufus Sewell játssza a főszerepet. Mint azt az AP amerikai hírügynökségnek adott exkluzív interjújában az író elmondta, több ajánlatot is kapott a regény 2-4 órás filmfeldolgozására, de egyedül Ridley Scott akart olyan változatot készíteni, ami megragadja a könyv komplexitását. A 40 millió dolláros költségvetésből készülő alkotást a fóti Astra Stúdió mellett Ócsán és Ausztriában forgatták.






nka emblema 2012