sex hikaye

Madridban is nyert a Before Dawn

Fődíj Kenyeres filmjének

2005. november 18. - filmhu
Madridban is nyert a Before Dawn
Kenyeres Bálint rövidfilmje bizonyult a legjobbnak a péntek esete véget ért madridi filmversenyre meghívott 34 alkotásból – adta hírül a Filmunió. Norvégiától Dél-Afrikáig a világ számos országából érkeztek rövidfilmek az immáron 15. alkalommal megrendezett kísérleti filmek hetére a spanyol fővárosba. A Before Dawn nyerte el a verseny fődíját, amelyet Madrid városa ajánlott fel a legjobb alkotásnak, a díj sorsáról nemzetközi szakmai zsűri döntött.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A budapesti Filmszemlén bemutatott és rendezői, valamint operatőri díjjal (Erdély Mátyás) jutalmazott Before Dawn külföldi diadalútja a Cannes-i fesztiválon kezdődött, melyet közel 40 fesztiválmeghívás követett. Kenyeres Bálint munkája képviselte a kortárs magyar filmet a legtöbb nemzetközi rövidfilmversenyen 2005-ben. Az egy snittből álló 13 perces mű Szent Pétervárott, Szarajevóban, legutóbb pedig Leeds-ben nyerte el a legjobb rövidfilm díját, és rangos elismerésekkel tért haza Belo Horizontéból, valamint Cottbusból is.

A közeljövőben Teherán, Barcelona, Damaszkusz, Bukarest, Lódz és Prága filmszemléin találkozhat velük a külföldi közönség.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.






nka emblema 2012