sex hikaye

Magyar animáció a világ legjobbjai között

Egy BKF-es rendező klipje már csak öt filmmel versenyez

2014. november 5. - filmhu
Magyar animáció a világ legjobbjai között

A világ idei 6 legjobb alkotása közé került Simon Balázs, a BKF friss diplomás animációs tervező-rendezőjének „Re” című animációs kisfilmje Londonban, az UK Music Video Awards fesztiválon.


 Simon Balázs júniusban fejezte be tanulmányait a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Animáció szakán, jelenleg az iskola óraadója. A 23 éves alkotó videoklipjét Nils Frahm "Screws" c. albumán található "Re" című számhoz készítette. A különleges és szokatlan alkotás a Noisey-n debütált, ahol „meganimált álomként” aposztrofálták. A lenyűgöző képi világú klipre azóta az egész világ felfigyelt: a „Re” több nemzetközi videó-film fesztivál programjába is meghívást kapott.

 

Nézd meg a világhírűvé vált videoklipet!

Párizsban az International Music Video Festival animációs klip kategóriájába kapott meghívást artisztikus alkotása, ahol idén már 10. alkalommal keresik a legnagyobb videoklip-készítő tehetségeket. A „Re” videoklipet a Montreal Music Video Festival is beválogatta a jelöltjei közé. A kanadai fesztiválon Simon kisfilmje több kategóriában is elindul: az animációs videók mellett a feltörekvő tehetségek között is esélye van.

Simon Balázs klipje Londonban a Best Animation in a Video kategóriában versenyez. A „Re” versenytársai a Coldplay, a Metronomy, a James, a Savages és a Throne. Az eredményhirdetés november 10-én lesz Londonban, Simon Balázs is részt vesz a ceremónián.






nka emblema 2012