sex hikaye

Magyar animáció nyert Brüsszelben, áprilisban nyílik a rákospalotai filmstúdió

Gyorshírek

2010. február 23. - filmhu
Magyar animáció nyert Brüsszelben, áprilisban nyílik a rákospalotai filmstúdió

Szederkényi Bella Orsolya című animációja nyert Brüsszelben, a Raleigh Studios új budapesti filmstúdiója hivatalosan április 1-jén nyílik meg, és Charlie Cox fogja játszani a whiskys rablót Dobray György filmjében.

Magyar nyertes a brüsszeli nemzetközi rajzfilmfesztiválon

Orsolya című rajzfilmjével Szederkényi Bella nyerte el a brüsszeli nemzetközi animációs filmfesztivál díját a diákfilmek kategóriájában. A hét végén rendezett díjkiosztót követően Szederkényi Bella az MTI-nek elmondta: szinte teljes egészében saját készítésű filmje abszurd történet, amely egy lányról szól, aki egy nap arra ébred, hogy kézen állva kell leélnie az életét. Az Orsolya a rendezőnek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elvégzése után készített diplomafilmje volt. Az egyhetes brüsszeli fesztiválon mintegy 200 animációs alkotás szállt versenybe egész estés, rövid animációs film, valamint reklám/zenés klip kategóriákban.

 

orsolya2_500
Orsolya


Április 1-jén nyílik Rákospalotán az új amerikai filmstúdió

Az amerikai Raleigh Studios új budapesti filmstúdiója hivatalosan április 1-jén nyílik meg, de "belakása" csak a hónap végén kezdődik majd - idézte Michael Moore igazgatót a Variety szaklap annak kapcsán, hogy a vállalat csütörtök este tartotta hollywoodi nyitópartiját. A 70 millió dolláros stúdióberuházás a George és Mark Rosenthal ingatlanfejlesztők tulajdonában lévő, Amerikában mintegy 40 stúdiót működtető Raleigh Studios, valamint a magyar befektetők alkotta Origo Film Group közös vállalkozása – tudatta a Kultúra.hu. Hajdu László, a beruházásnak otthont adó XV. kerület polgármestere korábban elmondta: egész "filmstúdiónegyed" épül Rákospalotán; a kilenc stúdióból, díszletgyárból, digitális laborból és más kiszolgáló létesítményekből álló komplexum 2200 embernek biztosíthat majd munkát. A létesítmény Rákospalotának az M3-as autópályához közeli, mintegy 170 ezer négyzetméteres belterületi részén épül.

rakospalotai_studio_500
A rakospalotai stúdió kukorica szemszögből
(fotó: MTI)

Charlie Cox lesz a whiskys rabló

Dobray György (Szerelem első vérig) filmrendező az [origo]-nak elmondta, hogy Charlie Cox játssza a whiskys rabló néven elhíresült Ambrus Attila életéről szóló film, A viszkis főszerepét. Az 1982-es születésű angol színész elsősorban a Csillagpor főszerepéből lehet ismerős, de szerepelt többek közt a 2004-es A velencei kalmár-ban és a 2005-ös Casanová-ban is. A további főszereplők közt láthatjuk majd Honor Blackmant (Goldfinger), Luke Gosst (Hellboy II), Oroszlán Szonját és Trill Zsoltot is. A viszkis forgatása a tervek szerint április közepén kezdődik és nyolc héten át tart majd, Budapesten, Erdélyben és egy mediterrán nyaralóhelyen is dolgozik majd a stáb. A film októberre készül majd el, és télen mutathatják be nem csak itthon, hanem egy világforgalmazó révén külföldön is.

charliecox_500
Charlie Cox






nka emblema 2012