sex hikaye

Magyar animációk Dél-Amerikában és Ázsiában

2010. július 21. - filmhu
Magyar animációk Dél-Amerikában és Ázsiában

A Cakó Stúdió, az Inforg Stúdió, a Kecskemétfilm és a Paja Film produkciót vetítik Brazíliában és Koreában rangos nemzetközi animációs filmfesztiválok - tudatta a Magyar Filmunió.

 

Összesen hét, a Magyar Mozgókép Közalapítvány által támogatott, film gazdagítja Brazília legnagyobb animációs fesztiválja, az Anima Mundi programját. A nagyvilág animációs filmtermésének javát július közepén Rióban, jelenleg pedig Sao Paolóban felvonultató rendezvény versenyprogramjába Cakó Ferenc Érintés című homok-animációja kapott meghívást. Az Anima Mundi gyerekfilm versenyébe további három alkotás érkezett a Kecskemétfilmből. Nagy Lajos és Szilágyi Varga Zoltán A világlátott egérke – Szabadulás a szolgaságból, valamint a Magyar népmesék sorozat két új epizódja színesíti a programot: Az elátkozott kastély című részt Nagy Lajos, a Marci és az elátkozott királylány címűt Horváth Mária jegyzi. Szintén a Mikulás Ferenc vezette Kecskemétfilmben készült Ballai Tóth Roland Ára 2,70 Ft című animációja, mely Tóth Pál Kicsi rigó (Paja Film) és Bertóti Attila Ariadné fonala (Inforg Stúdió) című alkotásaival együtt az Anima Mundi Panoráma válogatásában látható Brazíliában.

A Szöulban ma kezdődő SICAF (Seoul International Cartoon & Animation Festival) tekintélyes díjaiért is számos Magyarországon készült animáció indul. Cakó Ferenc, Ballai Tóth Roland, Horváth Mária fent említett munkái mellett Kiss Andrea A hazudós egér című alkotása is versenyez a rangos szöuli mustrán.

Szilágyi Varga Zoltán személyesen vesz részt a SICAF-on, ahol két rendezése is - a Koan: A túlsó part és a Szabadulás a szolgaságból - a versenyprogramban szerepel.

Tóth Pál Kicsi rigó-ja Szöulban az információs programban lesz látható.


nka emblema 2012