sex hikaye

Magyar dokumentumfilm az HBO-n

Két brit rendező filmje egy holokauszt-túlélőtől

2011. december 8. - filmhu
Magyar dokumentumfilm az HBO-n

A magyar HBO és két brit rendező készített dokumentumfilmet Thomas Beck történetéről. A felvidéki származású, Ausztráliában élő holokauszt-túlélő két dologra vágyott igazán egész életében: kalandra és szerelemre.

 

 

Mindkettőt megkapta. Gyerekkorában megszökött egy budapesti náci gyűjtőtáborból, majd egy évig bujkált. Élt Libanonban és Las Vegasban, elfogyasztott hat feleséget és 5 ezer liter vodkát. Hatvan év elteltével pedig újra megtalálta a táborban hátrahagyott szerelmét, Edith-et.

1944-ben az akkor tizenöt éves, felvidéki zsidó fiú, Thomas Beck élete kockáztatásával megszökött a budapesti náci gyűjtőtáborból. Csak egy dolgot sajnált: hátrahagyta a szintén fogva tartott Edith-et, akibe időközben beleszeretett. Thomas egy évig volt szökésben, miközben újra és újra szembe találta magát a halállal, és csupán hatalmas szerencséjének, eszének és megnyerő személyiségének köszönhette, hogy életben maradt. Hosszú évekkel később a nyolcvanéves Thomas visszatér Magyarországra és Szlovákiába, hogy újra felidézze a háborús emlékeit. A világ túlsó oldalán, melbourne-i otthonában, Edith Greiman is visszaemlékszik saját megmenekülésére. A két holokauszt-túlélő levelezni kezd, majd hatvan év elteltével újra egymásra találnak.

A magyar HBO legújabb saját gyártású dokumentumfilmje, az Egyéletes kaland december 22-én debütál az HBO-n.

(forrás: HBO)






nka emblema 2012