sex hikaye

Magyar elnököt választott az EFP Cannes-ban

Vezér Éva az EFP élén

2009. május 20. - filmhu
Magyar elnököt választott az EFP Cannes-ban
Vezér Évát, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatóját választotta elnökévé a 31 nemzeti film promóciós szervezetet tömörítő European Film Promotion (EFP) - tudatta a Magyar Filmunió.

Május 19-én a cannes-i filmfesztiválon tartotta tisztújító közgyűlését a film promóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion. A szakmai szervezet tagjai egyhangúlag választották elnökké Vezér Évát, a Magyar Filmunió ügyvezető igazgatóját.

Az 1997-ben létrehozott páneurópai szervezethez a Magyar Filmunió 2001-ben csatlakozott, elsőként a közép-európai régióból. Jelenleg 31 ország az EFP tagja, melynek elsődleges célja az európai film színvonalas nemzetközi promóciója és az ehhez kapcsolódó marketing tevékenység.

Az EFP szervezi többek között a berlini filmfesztiválon a fiatal színészeket bemutató „Shooting Stars” programot, Cannes-ban a producerekre koncentráló „Producers on the Move” rendezvényt, a „Variety Critics’ Choice” válogatás bemutatását a Karlovy Vary-i filmfesztiválon, valamint jelentős programokat neves európai rendezők részvételével Pusanban és Torontóban. A szervezet „Film Sales Support” kezdeményezésével különös hangsúlyt fektet a forgalmazók támogatására azzal a céllal, hogy minél több európai film juthasson el a közönséghez a nagyvilágon.

Vezér Éva megválasztását követően úgy nyilatkozott, hogy „bár nagy felelősséggel jár egy ekkora nemzetközi szervezet elnöki posztja, örömmel vállalja a megbízatást, - bízik abban, hogy - a tagszervezetek szakmai tudása és tapasztalata garancia arra, hogy további eredmények szülessenek az európai filmművészet népszerűsítésében.” Az új elnök úgy értékelte, hogy „ez a megbízatás egyben a magyar filmszakma külföldi promóciós tevékenységének jelentős nemzetközi elismerése is”. Vezér Éva bízik benne, hogy „az elnökségnek köszönhetően a magyar film nemzetközi pozíciója is erősödhet.”

A hamburgi székhelyű EFP az Európai Unió MEDIA programjának társfinanszírozásával és a 31 tagszervezet hozzájárulásával működik.





(1) 
Hozzászólások
1-1  /  1
2009. május 21. csütörtök, 22:21#1| zacherlászló
Gratulálok!

nka emblema 2012