sex hikaye

Magyar film nyerte Cottbus pitching-versenyét

Grosan Cristina tragikomédiája lett a legjobb filmterv

2014. november 7. - filmhu
Magyar film nyerte Cottbus pitching-versenyét

A Cottbus fesztivál pitching versenyét Grosan Cristina „Egy arany szőrmebunda” munkacímű első nagyjátékfilm-terve nyerte, ami egy mellrákos nő küzdelmének tragikomédiája.

 A november 4. és 9. között megrendezésre kerülő németországi Cottbus filmfesztivál keretei között ismét megrendezték a Connecting Cottbus nevű Kelet-Nyugat koprodukciós platformot. Közel 100 jelentkező közül 13 filmterv kapta meg a lehetőséget, hogy egy 7 perces pitchben bemutatkozzon a nemzetközi producereknek. Magyarország két filmet is küldött a versenybe, Felméri Cecília Spirálját és Grosan Cristina Egy arany szőrmebundáját.

Utóbbinak szavazta meg a filmszakmát képviselő közönség a Legjobb Pitch díját, ami 1500 eurónyi fejlesztési támogatást jelent, és akkreditációt a cannes-i Producers Networkbe. A francia fesztivál tárgyalásaira már a forgatókönyv első változatával készülnek, itthon pedig a Filmjushoz és a Filmalaphoz is pályáznak a történettel – mondta el nekünk Nedeczky Dóra, a film producere.

grosan nedeczky

Cristinával már három éve dolgoznak közösen, két kisjátékfilmjük, az Együtt és a Vakáció a tengerparton szintén több fesztivált megjárt. (Olvasd el interjúnkat a párossal!) 90 percesre tervezett tragikomédiájuk főszereplője Kami, egy talpraesett, független, 30-as nő, akinek végetérnek a boldog és dolgos hétköznapjai, amikor kiderül, hogy mellrákja van. Az egészségügyi rendszerben hitét vesztve saját kezébe veszi a gyógyulását, miközben a kényszeres gyűjtögető anyjával is össze kell költöznie. A személyes projektet a rendezőnő családi eseményei ihlették, az őt körülvevő felnagyított rettegéssel számol le alkotásában, amivel erősíteni is szeretné a főszereplő sorsán osztozókat azzal, hogy kívülről nézve nevethetni is tudjanak is helyzetükön.

A stáb további tagjai Nyoszoli Ákos operatőr és Meller Anna vágó, a hangulatában a Frances Ha-ra és a Beginnersre emlékeztető Egy arany szőrmebunda forgatását 2016 tavaszára tervezik.






nka emblema 2012