sex hikaye

Magyar filmek Haifan, EFA jelölt a Katalin Varga

Csütörtöki gyorshírek

2009. október 1. - filmhu
Magyar filmek Haifan, EFA jelölt a Katalin Varga
A Made in Hunária és az Utolsó idők is részt vesz a haifai filmfesztiválon, Európai Filmakadémia díjra jelölték a Katalin Vargát, folytatódik a RETRO sorozat és a plakát-licit a Cirkoban, és összefog a magyarországi Blu-ray szakma.

Magyar alkotások a haifai filmfesztiválon

Október 3. és 10. között rendezik meg a mozi nemzetközi ünnepét Haifán. A közelmúlt kiemelkedő mozgóképeit felvonultató filmfesztivál idei – a jubileumi 25. - válogatásába Fonyó Gergely musicaljét, a Made in Hungáriát és Mátyássy Áron Filmszemle fődíjas Utolsó idők című rendezői vizsgafilmjét hívta meg – tudatta a Magyar Filmunió. Mindkét alkotás ezúttal lesz látható először Izraelben. A Made in Hungariát Fonyó Gergely rendező és Csukás Sándor operatőr személyesen mutatja be a haifai közönségnek. A filmkritikusokat tömörítő  FIPRESCI zsűrijében Kriston László vesz részt. A haifai filmfesztivál műsorra tűzi Antal Nimród legújabb rendezését is, a Matt Dillon, Laurence Fishburne és Jean Reno főszereplésével készült Armored című amerikai thrillert.
 

Utolsó idők


Európai Filmakadémia jelölés a Katalin Varga-nak

A brit-román-magyar koprodukcióban készült Katalin Varga című filmet is jelölték az elsőfilmes rendezők számára kiírt, Európai Felfedezés elnevezésű kategóriában az Európai Filmakadémia (EFA) díjára. Az Európai Filmdíjakat december 12-én Essenben adják át 15 kategóriában. A Katalin Varga című film az idei berlini nemzetközi filmfesztiválon, a Berlinalén hangtechnikai munkájáért a kiemelkedő művészi teljesítmény kategóriában elnyerte az Ezüst Medve díjat.


Katalin Varga


Retro és plakát licit a Cirkóban

A Cirko Gajzir visszahoz a moziba olyan filmeket, amelyek nagy sikert arattak, de már lejárt a joguk. A „RETRO” keretében a nézők láthatták már már a Törökfürdő c. filmet, amely a "ókori" Cirko legnagyobb sikere és az egyik kedvenc filmük volt. A „RETRO” következő darabja: Lars von Trier első trilógiája lesz, amelyről részleteket találhatsz itt: klikk. Továbbá az Ádám almái című film plakátjának sikeres elárverezése után újabb plakátot bocsátanak licitre. Kedvezve a Mads Mikkelsen rajongóknak, az árverés tárgya ezúttal az Esküvő után c. film plakátja. A licitálás október 1-től december 30-ig tart. Ajánlatokat személyesen a mozi pénztárában, név és e-mail cím megadásával lehet tenni. A plakát kikiáltási ára: 6000 Ft.


Ádám almái


Összefog a magyarországi Blu-ray szakma

Összefognak a hazai Blu-ray készülékek gyártói és a filmforgalmazók, hogy a jövőben együtt népszerűsítsék az új formátumot. A közös munka célja, hogy megismertessék a közönséggel a Blu-ray technológia előnyeit, lehetőséget adva ezzel a filmrajongóknak házimozis élményeik maximalizálására. Az együttműködésben a filmforgalmazók és a Blu-ray technológia élvezéséhez elengedhetetlen HD TV-t és lejátszókat gyártó cégek egyaránt részt vesznek.






nka emblema 2012