sex hikaye

Magyar filmek Locarno-ban, nyári Animecon Budapesten

Pénteki gyorshírek

2009. július 16. - filmhu
Magyar filmek Locarno-ban, nyári Animecon Budapesten
Esztergályos Krisztina és Győrik Mihály filmjei mutatkoznak be Locarnoban, augusztus 2. és 24. között szünetel a Kino és Budapesten lesz a Nyári Animecon.

Magyar diplomafilm és koprodukció a locarnói filmfesztiválon

Augusztus 5-én kezdődik a 62. locarnói filmfesztivál, a Lago Maggiore partján megrendezendő nagy múltú filmművészeti seregszemle a filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 12 filmfesztivál egyike – tudatta a Magyar Filmunió. Az olasz seregszemlére Esztergályos Krisztina Variációk című diplomafilmjét hívták meg a rövidfilm versenybe, illetve a Piazza Grandén Győrik Mihály rendezése, A félelem völgye című koprodukció mutatkozik be.


Esztergályos Krisztina: Variációk


Nyár a KINO-ban

Augusztus 2-24. között nyári szünetet tartanak a KINO programjaiban, hogy szeptembertől ismét megújult lendülettel és izgalmas filmes eseményekkel vágjanak neki az újabb évadnak. A KINO Kávézó és Terasz azonban a teljes nyári szezonban, vagyis a nyári szünet időszakában is nyitva tart reggel 8-tól éjfélig! Szeptembertől olyan programokkal várják majd az érdeklődőket, mint az idén Gothár Péter filmjeivel megkezdett magyar retrospektívek sorozata, amelyet egy újabb rendező filmjeivel folytatnak, vagy az Izraeli filmhét.


Gothár Péter: Magyar szépség


Nyári Animecon Budapesten

Az eddigi gyakorlattal szakítva nem vidéken, hanem Budapesten lesz a Nyári Animecon. A rendezvény megszokott fővárosi helyszínére, a Petőfi Csarnokba augusztus 21. és 23. között várják a japán és távol-keleti kultúra iránt érdeklődőket, köztük természetesen a mangák és animék rajongóit. További információk (részletes műsor, versenyek, jegyvásárlás, regisztráció) az Animecon honlapján olvashatók.  A vidéki Animecon időpontja pedig átkerült őszre: október 24, Székesfehérvár. 






nka emblema 2012