sex hikaye

Magyar filmek Los Angeles-ben

7. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál

2007. szeptember 25. - filmhu
Magyar filmek Los Angeles-ben
A Bunyik Entartainment szervezésében a Magyar Filmunió közreműködésével idén október 11-18 között 7. alkalommal rendezik meg a Magyar Filmfesztivált Los Angelesben. A nyitófilm az 56 csepp vér című rockopera lesz, a Noé Bárkája, a Boszporusz felett a híd, és a Megy a gőzös számára a fesztiválvetítés lesz a világpremier is. A kínálatban összesen huszonegy film szerepel, amelyek között egyaránt találunk játék-, rövid- és dokumentumfilmeket is.

Bunyik Béla megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a fesztivál nem az Amerikába emigrált filmesek fesztiválja, hanem kifejezetten magyar alkotóknak kíván megjelenést biztosítani az amerikai piacon. A fesztivál célja tehát hazánk kiemelkedő alkotóinak bemutatása a mozi hazájában.

A filmeket a Laemmle's Music Hall Theaterben mutatják be, amely egyébként is a külföldi filmek iránt érdeklődők kedvelt helye. Bunyik elmondta továbbá azt is, hogy a fesztivált megelőzően sajtóvetítésekre is sor kerül, így a fesztivál nézői előre képet kaphatnak a kínálattal kapcsolatban a sajtóból. A rendezvényre rendszerint meghívják amerikai stúdiók képviselőit is, rendezőket, operatőröket, eslősegítve ezzel a magyar-amerikai kapcsolatok elősegítése érdekében, fűzte hozzá a fesztivál szervezője.

Koltai Róbert az előző évek tapasztalatiról beszélve elmondta, hogy eddig minden Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon képviseltette magát valamelyik alkotásával, így szinte haza megy a fesztiválra.

Az S.O.S. Szerelem! producerének, Neményi Ádámnak kérdésére válaszolva Bunyik úgy nyilatkozott, hogy egyrészt szeretetből viszi ki a magyar filmeket külföldre, másrészt természetesen üzleti célokat követ, mert szeretné piacra dobni a magyar alkotásokat.

A filmeket egyébként Bunyik Béla választotta ki, és törekedtek a program minél színesebbé tételére. Sajnos nem minden film esetében megoldható a 35 mm-es kópiáról való vetítés, lesznek DVD projektoros előadások is. A vetítések után lesz közönségtalálkozó, ahol a résztvevők eszmét cserélhetnek az alkotókkal.

A vetítésre kerülő filmek listája:

Bokor Attila: 56 csepp vér
Koltai Róbert: Megy a gőzös
Goda Krisztina: Szabadság, Szerelem
Goda Krisztina: Csak szex és más semmi
Groó Diana: Csoda Krakkóban
Esztergályos Károly: Férfiakt
Kocsis Ágnes: Friss levegő
Gárdos Péter: Az igazi Mikulás
Herendi Gábor: Lora
Szaladják "Taikyo" István: Madárszabadító, felhő, szél
Sándor Pál: Noé bárkája
Török Ferenc: Overnight
Sas Tamás: S.O.S. Szerelem!
Pálfi György: Taxidermia
Dési András György, Móray Gábor: A 639. baba
Tolvaly Ferenc: Boszporusz felett a híd
Groó Diana: Előttem az élet
Bódis Kriszta: Falusi románc
Pigniczky Réka: Hazatérés
M. Tóth Géza: Maestro
Gellér-Varga Zsuzsanna: Zsinagógát vegyenek!



Címkék

hír



nka emblema 2012