sex hikaye

Magyar filmeladások a Cannes-i Filmvásáron

Németországba, Spanyolországba és Portugáliába mennek a filmek

19 May, 2010 - filmhu
Magyar filmeladások a Cannes-i Filmvásáron

Az idei Cannes-i filmvásárt követően Németországban, Spanyolországban és Portugáliában már biztosan bemutatásra kerülnek magyar filmek a HungariCom Kft. segítségével.

Még javában tart a Cannes-i filmfesztivál, amely kísérő rendezvénye, a Marché du Film filmvásár már lassan a végéhez közeledik. A magyar filmek nemzetközi forgalmazását végző HungariCom Kft. standját az idei évben is számos érdeklődő kereste fel. A korábbi években megkezdett, a magyar filmek nemzetközi ismertségét célul tűző munkájukat az idei évben is siker koronázta: a HungariCom Kft. az idei Cannes-i filmvásárról a folyamatban lévő tárgyalások mellett a helyszínen már aláírt szerződésekkel is tér haza.

Spanyolországba értékesített egy öt magyar filmből álló csomagot, mely a Csak szex és más semmi, az Immigrants – Jóska menni Amerika!, a Valami Amerika 2., a Made in Hungária és a Kaméleon című filmeket tartalmazza.

csakszex_500


Portugáliába a Csak szex és más semmi és a Kaméleon című filmeket vásárolta meg az a forgalmazó, aki  Goda Krisztina Szabadság, Szerelem! című filmjére már korábban szert tett. Németországban a Szabadság, Szerelem! című alkotást 2011-ben, a forradalom 55. évfordulója alkalmából adják ki DVD-én, a forgalmazó fontolgatja a mozi bemutatót is. A Made in Hungaria kanadai forgalmazója elmondta, hogy a film angol és francia nyelvű 35mm-es film előzetese már elkészült, ősszel 10-12 digitális kópiával mutatja be mozikban a filmet.

kameleon_500


Hasonló lelkesedéssel szeretné egy amerikai forgalmazó bemutatni a Szabadság, Szerelem! című filmet az államokban, a részletekről Cannes-ban számolt be az érdeklődő.

A HungariCom az idei filmvásárra a Kecskemétfilmmel kötött stratégiai megállapodásának köszönhetően olyan legendás rajzfilmekkel is a vásárlók elé lépett, mint a Magyar népmesék-sorozat, a Leo és Fred és a Vízipók csodapók. A nagy múltú animációs stúdió Lázár Ervin Négyszögletű kerekerdő meséjéből most készít egy 3D animációs mesesorozatot is, mely első alkalommal került a nemzetközi piacra és jelentős érdeklődést könyvelhetett el.

madeinhungaria_500


A HungariCom Kft. kínálatának szintén kiemelkedő darabja a Oscar-díjra jelölt M.Tóth Géza nevével fémjelzett Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat, amely Bartos Erika azonos című sikerkönyveinek alapján készül 26 részben. A mesék várható bemutatójának időpontja: az idei év utolsó harmada.

Mind a Magyar Népmesék, mind pedig a Bogyó és Babóca 1-1 epizódját vetíti május 23-án az „Animate the World” elnevezésű fesztivál, Európa legnagyobb multi-kulturális és konferencia központjában, a londoni Barbican Centerben.