sex hikaye

Magyar forgalmazókat támogatott az Eurimage

Mozinet és Vertigo

2013. július 1. - filmhu
Magyar forgalmazókat támogatott az Eurimage

Az Eurimages Igazgató Tanácsa 2013. június 17-22. között tartotta 131. ülését Marseille-ben. A Tanács 21 koprodukciós projektet támogatott 6.710.000 euró összegben.

 

Az ülésre rekord számú, 45 db forgatókönyv érkezett be, emiatt a szokásosnál egy nappal tovább ülésezett a koprodukciós döntőbizottság. Egy kisebbségi magyar terv volt versenyben (Galloping Mind című film, belga-holland-magyar koprodukció). A forgatókönyvet a döntő bizottság elutasította, így a terv nem részesült támogatásban.

Jó hír viszont, hogy a forgalmazási pályázatok újra kapnak támogatást. Ezen az ülésen két magyar forgalmazó is kapott támogatást:
- MOZINET LTD.: 1 film forgalmazására, 6.000 euró
- VERTIGO MEDIA LTD.: 4 film forgalmazására, 24.000 euró

Az Eurimages következő ülésére 2013. október 15-17. között kerül sor.

A koprodukciós munkacsoport döntőbizottságának ismét tagja lesz Magyarország, ezért javasolják, hogy akinek előrehaladott koprodukciós terve van, most pályázzon. Az új szabályzat szerint az érintett ország képviselője nem szavazhat a saját tervére.

A pályázatok beadási határideje: 2012. augusztus 26.

Fontos: 2013. tavaszától kizárólag online lehet pályázni a koprodukciós, illetve a forgalmazási projektekkel. Az Eurimages titkársága újonnan felhívja minden érintett figyelmét, hogy az online pályáztatás miatt, minden írott és képi segédanyagot, dokumentációt, story-boardot, fotókat, stb., ugyancsak online kell csatolni a pályázatokhoz. Kivételt képez természetesen a filmes anyagok DVD-én való kiküldése. Tehát előző filmek DVD-jét továbbra is lehet postai úton küldeni!

Filmdiplomáciai sikerként lehet értékelni, hogy az Eurimages 2014. márciusi ülése Budapesten lesz, 36 ország és a Board valamint a Titkárság részvételével. A szervezők igyekeznek lehetővé tenni, hogy az ülés alatt a magyar producerek találkozhassanak az Eurimages képviselőivel, és természetesen nagyon előnyös lenne, he ezen ülés alkalmával is lenne magyar vonatkozású filmterv.


nka emblema 2012