sex hikaye

Magyar koprodukció Locarnóban

Vak dervis a Szaharában

2005. augusztus 4. - filmhu
Magyar koprodukció Locarnóban
A tegnap elindult 58. Locarnói Filmfesztiválon az Open Doors szekcióban vetítik a Bab'Aziz című filmet, amely francia-iráni-tunéziai-német-angol-magyar koprodukcióban készült, az Inforg részvételével. A film magyar koproducere Muhi András. A nemzetközi stáb része volt még a hangmérnökcsapat három magyar tagja: Juhász Róbert, Dr. Erdélyi Gábor és Ifj. Erdélyi Gábor.
 
 
 
 
Kapcsolódó anyagok

A Bab' Aziz egy arab-fárszi nyelvű történet, amely egy vak dervisről szól, aki átutazza a sivatagot unokájával. A több mint másfél órás film emberi sorsokat fűz össze, mítosz és valóság keveredését tárja fel a sivatag végtelen és időtlen folytonosságában – olvasható az Inforg Stúdió honlapján.

Itthon is bemutatják még idén
Nacer Khemir: Bab' Aziz
Az Open Doors szekció minden évben olyan régiók előtt nyitja meg a kapukat, amelyek filmművészeti értékei felfedezésre várnak. Tavaly a kubai, argentín és a Mekong-delta vidékén termő friss alkotásokat mutatták be. Idén a Maghreb három országa, Algéria, Marokkó és Tunézia kap kitüntetett figyelmet. A nagy múltú Locarnói Filmfesztivál augusztus 3-tól 13-ig tart, versenyprogramjában az Arany, Ezüst, Bronz Leopárdokért folyik a megmérettetés. Locarnóban idén külön szekciót szentelnek a filmes zseni, Orson Welles emlékének, The Magnificent Welles címmel.

A Nacer Khemir rendezte Bab’ Aziz magyarországi forgalmazásáról már tárgyalnak, a bemutatót még ebben az évben tervezik.

A film egyébként a 2005-ös Iráni Filmfesztiválon a spirituális filmek kategóriájában a Legjobb film díját nyerte el.






nka emblema 2012