sex hikaye

Magyar mesterművek Észak-Angliában

Magyar válogatás a Leeds-i Nemzetközi Filmfesztivál-on

2011. november 16. - filmhu
Magyar mesterművek Észak-Angliában

Apa, Sátántangó, Szerelem, Szegénylegények, Szindbád… - a magyar filmművészet felejthetetlen mesterműveit tűzi műsorra a napokban a Leeds-i Nemzetközi Filmfesztivál, az Egyesült Királyság nagyszabású filmes eseménye - tudatta a Magyar Filmunió.

 

 


25. alkalommal ünneplik a mozgóképet az észak-angliai Leeds-ben. Yorkshire megye kulturális fővárosában november 3-án kezdődött és vasárnapig tart a nemzetközi filmfesztivál, amely idén „Magyar Masterpieces” címmel válogatást mutat be hazánk filmművészetének felejthetetlen alkotásaiból.

Szabó István Apa, Enyedi Ildikó Az én XX. századom, Fliegauf Benedek Rengeteg, Tarr Béla Sátántangó és A torinói ló, Jancsó Miklós Szegénylegények és a Még kér a nép, Makk Károly Szerelem és Huszárik Zoltán Szindbád című alkotásait tűzi műsorra a Leeds-i filmfesztivál.

A népszerű egyesült királysági filmszemle versenyprogramjába Kardos Sándor tavaly készült, A sírásó című experimentális Rilke átirata kapott meghívást, továbbá két magyar részvételű európai koprodukció: Adrian Sitaru neves román filmrendező legutóbbi játékfilmje, a Cor Leonis Films koprodukciójában készült Szívből jövő szeretetből (Best Intentions), amelynek magyar koproducere Vágási Emőke, valamint a Pusztai Ferenc vezette KMH Film részvételével készült, Rebecca Daly ír rendezőnő első játékfilmje, a Halálos ébredés (The Other Side of Sleep). Mindhárom alkotás először látható az Egyesült Királyságban.






nka emblema 2012