sex hikaye

Magyar platform a Berlinale alatt

Programok a Collegium Hungaricumban

2011. január 27. - filmhu
Magyar platform a Berlinale alatt

Marozsán Erika a füstös budapesti kávézók hangulatát biztosítja, a filmpolitikai kerekasztalban a finanszírozás jövőjét kutatja Andy Vajna és Bokor Attila Berlini Collegium Hungaricumban.

A Cinema Total a magyar kultúrpolitika és diplomácia állandó hozzájárulása a Berlinale-hoz: a Collegium Hungaricum 2011 februárjában a Berlinale alatt február 12 éa 16 között immáron negyedszer rendezi meg filmszakmai rendezvényét, ezúttal az osztrák, a román, a szerb és a szlovák filmszakma képviselőinek bevonásával. A kelet-európai filmipar a nemzetközi fórumokon a mai napig alulreprezentált - a Cinema Total megjelenési és találkozási platformot szeretne biztosítani a Duna-régió filmszakembereinek, a cél a nemzetközi és regionális koprodukciók, és a networking ösztönzése.

A program ünnepélyes megnyitója február 12-én lesz: Cinema Total 2011-ben a budapesti kávéházak hangulatát kelti életre Berlinben a Cimbaliband és Marozsán Erika segítségével, az este látványvilágát  Kovásznai György munkáit felhasználva Szauder Dávid médiaművész készíti.

cinema_total2011_500
Can Togay, a Collegium Hungaricum igazgatója

Február 13-án a Sunday FilmBrunch a magyar filmtámogatási rendszer folyamatban lévő átalakítása kapcsán választ keres a kérdésekre. A kérdések: "Milyen elképzelések merültek fel, mik az igények, milyen irányokban gondolkodnak a kormányzati szereplők? Mik a prioritások, mire számíthatnak az európai koprodukciós partnerek? Milyen európai audiovizuális és filmtámogatási rendszereket követnek példaként? Milyen célok, elvek mentén alakítják át az európai közösség médiaprogramját? Van--e létjogosultsága szorosabb régiós audiovizuális együttműködésnek, mik lehetnek ennek a formái? Hogyan látják a szereplők az európai koprodukciók helyzetét?" A válaszokat adják Monory-Mész András vezetésével: Andy Vajna kormánybiztos, Bokor Attila filmfőosztályvezető, (NEFMI), dr. Cséfalvay Zoltán államtitkár (NGM), Kőrösi Zoltán MMKA-elnök, Bereczki Csaba MMKA nemzetközi igazgató, valamint Kollarik Tamás a Médiahatóság részéről. A helyzet átlátásában segítségükre lesz Simon Perry az Ateliers du Cinéma Européen elnöke, a sokat hivatkozott dán modell kapcsán  Henrik Bo Nielsen a Dán Filmintézet elnöke, valamint Peter Zawrel a Bécsi Filmalap részéről.

A True Stories keretében a kelet-európai forgatókönyvírás kérdéseit vizsgálják meg: a Berlinale versenyfilmjeinek elemzésévela a ScripTeast-tel együttműködésben,  a Books at Sundown keretében a kelet-európai irodalom filmes adaptációra alkalmas kortárs műveit mutatják be és vizsgálják meg az A+K Agency segítségével. A Pitch Stop nevű program során a résztvevő projektek gyakorlati tanácsokat kapnak potenciális finanszírozó, koprodukciós és forgalmazó partnerek kereséséhez, neves európai filmes szakértőktől.

A Cinema Total Magyarorszag 2011-es Eu-elnökségének hivatalos kísérőprogramja, a rendezvény fő  kurátora: Gödrös Katalin.






nka emblema 2012