sex hikaye

Magyar rendezőpáros a Sundance Filmfesztiválon

Szabó Sarolta es Bánóczki Tibor

2011. december 8. - filmhu
Magyar rendezőpáros a Sundance Filmfesztiválon

A Les Conquérants (Hódítók) című animációs rövidfilmet beválogatták a 2012 január 19-29 között megrendezésre kerülő Sundance Filmfesztivál rövidfilm programjának ’New Frontier’ elnevezésű szekciójába.

 

 

A film francia-kanadai koprodukcióban készült, rendezőpárosa magyar: Szabó Sarolta es Bánóczki Tibor. (Közös oldalukat ITT tudod megnézni)

Sarolta es Tibor a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett, majd tanulmányaikat Londonban folytatták a Royal College of Art és a National Film and Television School-ban. 2010-ben nyerték el a világ egyik legnevesebb animációs Artist in Residency programjában való részvételt a franciaországi Folimage Stúdióban. Itt készítették el a filmet a Canal+ és a National Film Board of Canada támogatásával.

 



A pixillációs és fotómontázs technikával készült Les Conquérants (Hódítók) egy hajótörött párról szól, akik egy tengeri vihar után furcsa szigeten találják magukat. Miközben túlélésükért küzdenek, - kezdetben a természettel, majd a tengerről érkező embertársaikkal harcolva- egy civilizáció felvirágzása és hanyatlása játszódik le a néző szeme előtt.

A film a Sundance után közvetlenül Európa legnagyobb rövidfilmes mustráján, a Clermont-Ferrand-i Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 2012-es versenyprogramjában méretteti meg magát.

 






nka emblema 2012