sex hikaye

Magyar sikerek a locarnói filmfesztiválon

Öt elismerést gyűjtött be a Womb és a Morgen

2010. augusztus 16. - filmhu
Magyar sikerek a locarnói filmfesztiválon
Fliegauf Benedek első angol nyelvű játékfilmjét, a Wombot (Anyaméh) különdíjával méltatta az ifjúsági zsűri.
A Katapult Film koprodukciójában készült Morgen című román-magyar-francia alkotás, Marian Crisan első játékfilmje négy díjat, köztük a zsűri különdíját is elnyerte Locarnóban.
Többszörösen díjazta a magyar részvételű koprodukciókat a szombat este véget ért 63. locarnói filmfesztivál.

Fliegauf Benedek első angol nyelvű filmje, a Womb az ifjúsági zsűri különdíját nyerte el a svájci seregszemlén. A díjjal az Eva Green és Matt Smith sztárszínészek főszereplésével készült és Szatmári Péter fényképezte film környezettudatos gondolatiságát méltatták. Fliegauf negyedik játékfilmje a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával az Inforg Stúdió koprodukciójában készült német és francia partnerekkel.


A Morgen előzetese

Az Angelusz Iván vezette Katapult Film koprodukciójában készült Morgen a zsűri különdíja – ami a fesztivál második legfontosabb kitüntetése – mellett az ifjúsági zsűri harmadik díját, az ökomenikus zsűri díját és a Nemzetközi Filmklub Szövetség ((FICC) díját is elnyerte. A Magyar Mozgókép Közalapítvány és a TV2 támogatásával készült román-magyar-francia koprodukció a nagyszalontai születésű Marian Crisan első játékfilmje. A román-magyar határon játszódó, Nagyszalontán és Sarkadon forgatott film egyik főszerepét Dankó István alakítja, és feltűnik benne színészként Hajdu Szabolcs is.

A locarnói fesztivál a festői szépségű Lago Maggiore partján idén 63. alkalommal megrendezett nagy múltú filmművészeti seregszemle a filmproducerek nemzetközi szövetsége (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített 13 filmfesztivál egyike a berlini, a cannes-i és a velencei mustrák között.

A fesztiválról bővebb információ a www.filmunio.hu honapon.

A Womb előzetese






nka emblema 2012