sex hikaye

Magyarok az Alter-Native-on, díjat nyert a Filmhíradók Online

Gyorshírek

2010. november 2. - filmhu
Magyarok az Alter-Native-on, díjat nyert a Filmhíradók Online

Kilenc magyar alkotás versenyez a marosvásárhelyi fesztiválon, a Vespa Genfbe utazik, Mikulásra kerül mozikba a Zimmer Feri 2, és a Filmhíradók Online nyert az eFestival-on.

 

Kezdődik az Alter-Native

Szerdán kezdődik a mozgókép ünnepe Marosvásárhelyen – tudatta a Magyar Filmunió. A Maros megyei MADISZ romániai ifjúsági szervezet által rendezett Alter-Native a rövidfilmek versenye mellett évről-évre felvonultatja a friss magyar filmtermés javát. A rövidfilmek versenyébe Erdélyi Dániel, M. Tóth Éva, Magyarósi Éva, Nagypál Orsi, Sopsits Árpád, Tóth Roland és Ulrich Gábor egy-egy alkotása kapott meghívást. Az információs program a legújabb magyar játékfilmek mellett műsorra tűzi a Tóth Péter Pál Muzsikás történet és Almási Tamás Puskás Hungary című dokumentumfilmjét is.

 

lena_500

Magyarósi Éva: Léna


Groó Diana Genfben

14 vetélytárssal versenyez Genfben, a Cinema Tous Ecrans nemzetközi filmfesztiválon Groó Diana Vespa című játékfilmjével – adta hírül a Magyar Filmunió. A fiatal magyar rendező a rangos svájci seregszemlén kedden este személyesen mutatja be filmjét.

vespa_500

Vespa


Mikuláskor érkezik a Zimmer Feri 2 a mozikba

A végéhez közelítenek a Zimmer Feri 2 utómunkálatai, már csak az utolsó simítások vannak hátra. Tímár Péter filmje csupán annyiban tekinthető az 1998-as film folytatásának, hogy ugyanarról a családról van szó, akik annak idején a balatoni vendéglátásból szerettek volna meggazdagodni, ám most igyekeznek haladni a korral és a kastélyszállók világában próbálnak szerencsét. Tímár Péter hangsúlyozza, teljesen más történetről van szó, ahogyan ő is nagyon sokat változott a Zimmer Feri 1 óta eltelt tizenkét évben. December 2-án mutatják be az alkotást a hazai mozikban.

zimmerferi2_500

Szarvas Jozsef, Kovács Vanda, Reviczky Gabor, Pogany Judit, Csukas Marci, Kalomista Anna a Zimmer Feri 2-ben


Első helyezett lett a Filmhíradók Online az eFestival-on

A Neumann 2009. novemberében indult szolgáltatása nyerte a MATISZ szervezésében lezajlott eFestival-on az eKultúra / A magyar kulturális örökség digitális megőrzése / eTudomány kategóriát – olvasható a nda.blog.hu-n.  A Filmhíradók Online-on közel 6000 filmhír érhető el: a Magyar Nemzeti Filmarchívum által felújított és digitalizált Magyar Világhíradók első 12 évének (1931-43) teljes anyaga, valamint néma híradók az 1914 és 1924 közötti időszakból, különös részletességgel taglalva az Őszirózsás forradalom és a Tanácsköztársaság időszakát.






nka emblema 2012