sex hikaye

Magyarok Karlovy Varyban, Antal Nimród Amerikában forgat

Szombati gyorshírek

2009. július 3. - filmhu
Magyarok Karlovy Varyban, Antal Nimród Amerikában forgat
Pálfi György legújabb filmje versenyez a Kristály Glóbuszért, két kosztümös filmet forgat Koltai Lajos, Antal Nimród lesz a Predators rendezője, és megjelent a Filmkultúra-Muszter legújabb száma.

Pálfi György a Kristály Glóbuszért

44. alkalommal rendezik meg Karlovy Varyban a mozgókép ünnepét, mely Közép-Európa egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja – tudatta a Magyar Filmunió. A FIAPF produceri szövetség mindössze 12 nemzetközi filmfesztivált tart nyilván a fenti minősítéssel, köztük a berlini, a cannes-i és a velencei seregszemlét. A Kristály Glóbuszért Pálfi György Nem vagyok a barátod című filmje versenyez. Fonyó Gergely, Mátyássy Áron és Sopsits Árpád új filmjeinek nemzetközi premierjére szintén a cseh fürdővárosban kerül sor.

Szabó István Édes Emma, drága Böbe című 1991-ben készült rendezését a ’89-es változások jubileuma alkalmából tűzik műsorra Karlovy Varyban. Nemes Gyula Letűnt világ című rendezését, mely tavaly a legjobb rövid dokumentumfilmet illető Kristály Glóbuszt nyerte, a dokumentumfilmeknek szentelt szakmai napon (Docu Day) vetítik újra. A Docu Day-en 10, a régióban készülő filmtervet is bemutatnak, köztük Rácz Erzsébet magyar-német koprodukcióban készülő rendezését. Báron György filmkritikus a dokumentumfilmek díjairól döntő zsűri elnöke lesz Karlovy Varyban, Potyondi Rita Linda, a Cirkófilm munkatársa pedig az európai művészmozikat tömörítő Europa Cinemas zsűrijében foglal helyet.




Világsztárokkal forgat Koltai Lajos

Koltai Lajos a közeljövőben két nagy költségvetésű kosztümös filmet is forgat – adta hírül a KultúrPart. A 19. század végén játszódó Spider Dance főszerepeire Catherine Zeta-Jonest és John Malkovichot szeretnék megnyerni, a második világháborús dráma, a Reconstruction of the Warriors főszerepeiben szinte biztos, hogy Jeremy Irons és Ashley Judd lesznek láthatóak.




A Filmkultúra - Muszter júliusi számából
 
Kelet és nyugat még mindig nem csak égtájakat jelöl. Ha így lenne fel sem merülne a kérdés az európai filmesek részéről; menni vagy maradni? Az otthon maradás kényelmes, még ha nem is teszi elégedetté az embert, tehát a dilemma: a legnagyobb halnak lenni egy kis tavacskában, vagy úszni Hollywood óceánjában ennek összes csábításával… A Filmkultúra – Muszter legfrissebb számában többek között a Kifelé a múltból; Játékok, üvegek és bogyók az utóbbi évek cseh filmművészetében; A bolgár producer című írásokat is elolvashatják.




Antal Nimród fogja rendezni a Predators

A Variety értesülései szerint Robert Rodriguez producer Antal Nimródót kérte fel az előreláthatólag 2010 nyarán forgatott Predators című film rendezésére. A Kontroll alkotójának rendezése az ötödik újraértelmezése lesz 1987-ben Arnold Schwarzeneggerrel készült filmnek.






nka emblema 2012